Kinotripove novice
Za lajšanje popotniške mrzlice se bodo že pred festivalom odvijale različne delavnice: Mini videospoti, Kino vesolje in Stripolis. Prva delavnica se začne že 11. marca - prijave že zbiramo!
V petek, 17. 2., ob 17:00 bomo na Kinotripovi projekciji dokumentarnega filma Gospodarica orlov odpotovali v  zasnežena prostranstva divje Mongolije z odločno in pogumno Aisholpan - dekletom, ki je prekinilo dolgoletno tradicijo, po kateri je tekmovanje v lovu z orli dovoljeno le moškim.
Na Areni mladih, ki poteka v petek in soboto, 27. in 28. 1. med 9:00 in 18:00, je Kinotrip razprostrl zeleno platno za odštekana filmska potovanja!
Na premieri filma Rdeča želva v sredo, 18. januarja, je prva zasedba Kinotripovcev javno predala štafeto novim mladim silam, ki za konec marca že pripravljajo 2. mednarodni filmski festival Kinotrip – mladi za mlade. Ta se bo letos odvil med 29. marcem in 1. aprilom.
Na premiero filma Rdeča želva prihaja njegov režiser, scenarist in animator Michaël Dudok de Wit! Z njim se bodo pogovarjali mladi Kinotripovci po projekciji filma. V sredo, 18. 1. 2017 ob 19:00!
Prva Kinotripova filmska projekcija v letu 2017 bo zaznamovana z glasbenimi ritmi legendarne skupine The Beatles. Ob njihovih večno znanih komadih se bomo na kino sedežih zibali prvi petek v letu, 6. 1. ob 17:00.
Abonentom K/U/L abonmaja je v decembru namenjena filmska projekcija Animirani Zaslon, ki bo na sporedu 8. 12. 2016 ob 17. uri.
Kinotripova mladinska žirija je na zaključni festivalski prireditvi 27. LIFFa prvič razglasila najboljši film po svojem izboru. Nagrada je pripadla animiranemu filmu Rdeča želva.
Na pestrem programu 13. Animateke bosta tudi dve projekciji programa Animirani ZaSlon, ki sta še posebej namenjeni K/U/L abonentom in vsem mladim ljubiteljem animiranega filma.


 Kinotripova mladinska žirija bo na LIFFu ob filmih Rdeča želva in Nisem tvoj sin pripravila tudi kratek pogovor z gosti.