Kinotripove novice
Projekt 28 Times Cinema 28 mladim iz držav Evropske unije omogoči udeležbo na Beneškem filmskem festivalu, ki bo letos potekal od 30. avgusta do 9. septembra 2017. Rok prijave je 31. maj!
Med 23. majem in 1. junijem se bo odvil 2. Kolaž mladosti, ki ga skupaj pripravljajo organizacije, aktivne na področju dela z mladimi in za mlade v Ljubljani. Tudi letos bo zraven Kinotrip, tokrat s filmsko projekcijo Ameriška ljubica v torek, 23. maja ob 17. uri.
Mladinska filmska ustvarjalnost bo Kinodvor zavzela v torek, 16. 5. ob 15:00 z zaključno festivalsko prireditvijo. Predvajanji bodo izbrani filmi in podeljene nagrade. Brezplačne vstopnice lahko prevzamete pri blagajni Kinodvora.
petek, 12. 5. ob 17. uri, bo znova na sporedu Kinotrip! Ogledali si bomo film Ameriška ljubica (American Honey, Andrea Arnold, 2016), ki nas bo z mlado Star in njeno odbito družbo odpeljal po asfaltnih cestah od vrat do vrat, od jutra do norih noči, pod milim nebom, po ostrem robu ameriške družbe.

soboto, 1. 4. 2017, smo mladi na 2. mednarodnem filmskem festivalu Kinotrip v Kinodvoru prvič podelili Kinotripovo nagrado občinstva. Ta je pripadla ruskemu filmu Igrišče (Korobka, Eduard Bordukov, 2016), ki nas je odpeljal na napet ulični nogometni turnir.

Na zaključku 2. mednarodnega filmskega festivala Kinotrip smo podelili Kinotripovo nagrado občinstva, ki je pripadla filmu Igrišče režiserja Eduarda Bordukova.
Zaradi nepričakovanega dogodka je svoj prihod v Ljubljano na 2. mednarodni filmski festival Kinotrip odpovedal režiser filma Nisem serijski morilec (I Am Not a Serial Killer, 2016) Billy O'Brien.

Za razumevanje se vam zahvaljujemo.

Režiserka ali režiser zmagovalnega filma bo prejel prav posebno Kinotripovo nagrado občinstva. Nagrado pa si z glasovanjem lahko pridobiš tudi ti.

Se spomniš filma Mustang z lanskega 1. filmskega festivala Kinotrip? Z nami sta bili tudi mladi igralki Tuğba Sunguroğlu in İlayda Akdoğan. Za obujanje spominov in ogrevanje na letošnji festival bo Mustang v Kinodvoru spet na sporedu to nedeljo, 26. 3. ob 19:00.
Na Facebook-u ali Instagramu deli z nami svoj najljubši komad iz 80-ih in zadeni dve vstopnici za ogled filma Pri sedemnajstih, ki bo na sporedu v petek, 31. 3. 2017 ob 18:00 in soboto, 1. 4. 2017 ob 14:45.