Kinotripove novice
Kinotripova mladinska žirija si bo na 28. Liffu, ki se bo odvil med 8. in 19. novembrom, ogledala pet filmov in najboljšega po svojem izboru razglasila na osrednji festivalski prireditvi. Ob posameznih filmih bodo pripravili tudi pogovore z zanimivimi gosti.
Mladi med 15. in 25. letom se v K/U/L abonma lahko vpišejo do 20. oktobra pri blagajnah Kinodvora in Lutkovnega gledališča Ljubljana.
Iščemo mlade med 15. in 18. letom, ki imajo radi film in kino ter jih zanima sodelovanje pri pripravi mednarodnega filmskega festivala. Prijave zbiramo do 23. oktobra.
petek, 29. 9. ob 17. uri, bo na sporedu Kinotripova projekcija filma Rudar. Po projekciji se bomo v Kavarni Kinodvora pogovarjali z režiserko Hanno Slak in mladima igralcema Zalo Đurić Ribič in Nikolajem Burgerjem.
Festival se bo v letu 2018 odvil med 28. in 31. marcem! Nova sezona Kinotripovega filmskega kluba, na katerem bomo pripravljali program festivala, se bo pričela meseca novembra 2017. Prijave bomo zbirali oktobra.
Kinotripovo transverzalo, posebnim paketom štirih filmskih projekcij po znižani ceni za dijake na 3. mednarodnem filmskem festivalu Kinotrip - mladi za mlade, lahko dijaki opravite do dvanajst ur obveznih izbirnih vsebin.
Kljub vremenski napovedi bo v Zalogu dogajalo. Film na ulici se le z igrišča OŠ Zalog preseli v in pred Center Zalog (Agrokombinatska 2). Se vidimo!
V petek, 15. septembra ob 17. uri, bo na sporedu Kinotripova projekcija filma Druga stran upanja. Po ogledu filma se dobimo v Kavarni Kinodvora, kjer se bodo mladi iz dijaške skupine Iskrica pogovarjali z N'tokom.
V petek, 1. septembra, ujemi brezplačni avtobus in se pridruži Filmu na ulici v Zalogu, kjer bodo glasba, film in zabava zavzeli šolsko igrišče. Avtobus na pot krene ob 16. uri. 
Karla, članica 1. Kinotripovega filmskega kluba, se bo festivala udeležila kot del žirije Giornate Degli Autori v okviru projekta 28 Times Cinema. Beneški filmski festival letos poteka med 30. avgustom in 9. septembrom 2017.