Festival Kinotrip
2. mednarodni filmski festival Kinotrip, največji dogodek Kinodvorovega filmskega programa za mlade, je potekal med 29. marcem in 1. aprilom 2017. Mladi so si v štirih dneh ogledali osem različnih filmov, ki jih je za njih skrbno izbralo šestnajst mladih filmskih ljubiteljev, članov Kinotripovega filmskega kluba.

Po filmskih svetovih je na sedemnajstih festivalskih projekcijah potovalo več kot 1200 mladih obiskovalcev. Na poti sta jih spremljala tudi mlada filmska gosta iz tujine: Anna Manolova, glavna igralka filma Žalejka (Zhaleika, Eliza Petkova, 2016), in Jack Hofer, igralec filma Eden od nas (Einer von uns, Stephan Richter, 2015).

Pri ustvarjanju festivala so se mladim članom Kinotripovega filmskega kluba pridružili številni vrstniki iz različnih organizacij. Na filmskem platnu so se zavrteli kratki filmi mladih filmskih ustvarjalcev. Poleg filmskega programa pa so mladi poskrbeli tudi za uradni animirani festivalski napovednik, skrbno beleženje festivalskih utrinkov in zapisovanje filmsko-kritiških misli ter za več kot 17 spremljevalnih dogodkov.

Več o 2. festivalu Kinotrip:


Fotografske in video utrinke ter druge zapise s festivala Kinotrip si lahko ogledate na naši spletni strani in na profilih na Facebooku in Instagramu.
  

____________________________________________________________________________________________

Pretekli festivali Kinotrip: 
1. mednarodni filmski festival Kinotrip - mladi za mlade, 2016