Festival Kinotrip

Mednarodni filmski festival Kinotrip, ki ga ustvarjajo mladi za mlade, je eden izmed največjih filmskih dogodkov mladinske filmske scene pri nas.

Prvič nas je odpeljal na najrazličnejše filmske konce med 24. in 27. marcem 2016. Program je obsegal 8 filmskih destinacij. V štirih dneh nas je na 16 filmskih projekcijah obiskalo več kot 1400 mladih obiskovalcev.

Obiskali so nas tudi mladi filmski gostje iz tujine: Francesca Agostini, glavna igralka otvoritvenega filma festivala Pretesna koža, igralki Ilayda Akdoğan in Tuğba Sunguroğlu večkrat nagrajenega filma Mustang ter Marlon Boess, igralec filma Beautiful Girl.

Festival pa ni obsegal le filmskih projekcij, temveč kar 14 spremljevalnih dogodkov, ki smo jih pripravili s številnimi partnerskimi organizacijami in posamezniki.

Več o festivalu Kinotrip 2016:

Fotografske in video utrinke ter druge zapise z zgodovinskega prvega festivala Kinotrip si lahko ogledate na naši spletni strani in na profilih na Facebooku in Instagramu.


Program Kinotrip se s festivalom ne končuje
, saj bomo v Kinodvoru za filmska potovanja mladih skrbeli s Kinotripovimi projekcijami in dogodki v sklopu Kinodvorovega programa za mlada občinstva. Kinotripova filmska potovanja lahko spremljate tukaj