27. in 28. avgust 2016 od 17. ure dalje na šolskem igrišču v Zalogu.

Prireditev je namenjena mladim od 14. leta dalje in vsem ostalim ljubiteljem filma.
Film na ulici 2016

Zadnji počitniški vikend, v petek in soboto, 26. in 27. 8., je Kinotrip na krilih Mladih zmajev potoval na šolsko igrišče Zalog, kjer se je odvil dvodnevni dogodek Film na ulici.

Poleg večernih potovanj v različne filmske svetove smo se čez dan preizkušali tudi v urbanih športih, plesu in grafitiranju ter se hladili z mokro-morskimi doživetji - vse to ob DJ glasbeni spremljavi. V dveh dneh se nam je na pestrem mladinskem dogajanju pridružilo več kot 200 obiskovalcev

Podrobnejši program si lahko ogledate spodaj, foto utrinke pa najdete na naših profilih na Facebooku in Instagramu – #filmnaulici.


PROGRAM FILMA NA ULICI 2016 

PETEK, 26. 8.
17:00 Ulični izzivi
Preizkusi se v DJ-anju, grafitiranju, vožnji z bmx-om, rolarji in skejtom ali se pridruži urbanemu plesnemu dvoboju. Z nami bodo športni center Urban Roof, plesna šola BAST, Adam Illusion Art in DJ Guna.

20:00 Kratki mladinski filmi festivala Videomanija 

20:30 Kinotrip: Utrip Ljubezni 
Boris Petković, Slovenija, 2015, 77 min

Bruno je mladi raper, ki se pripravlja na prvi koncert, Nina pa obetajoča violinistka. Ko se nekega večera srečata v klubu, se krešejo iskre. A kmalu na dan pridejo tudi razlike. Jih na krilih ljubezni lahko premagata? Projekcija filma v družbi filmskih ustvarjalcev!


SOBOTA, 27. 8.

17:00 Morsko doživetje
Odpotuj v morski svet z vodnim poligonom in piratskimi igrami ter hladno osvežitvijo v baru Pri hobotnici. Omisliš si lahko svoj poletni kana tatu in se v foto kotičku prestaviš na morske sipine. Vse ob glasbeni podlagi mladega DJ Guna in v družbi ekipe Get Wet.

20:00 Kratki mladinski filmi festivala Videomanija 

20:30 Kinotrip: Pretesna koža 
Short Skin - I dolori del giovane Edo, Duccio Chiarini, Italija, 2014, 86 min

Do konca poletja morata sedemnajstletna prijatelja Arturo in Edoardo izgubiti nedolžnost, sicer bosta, vsaj po mnenju Artura, popolni zgubi. A Edoarda pesti neugodna zdravstvena težava. Bo zbral dovolj poguma in premagal svoje strahove?
******

V primeru slabega vremena se dogajanje prestavi za teden dni, na petek in soboto, 2. in 3. 9. 2016. O morebitni prestavitvi vas bomo na naših spletnih straneh in socialnih omrežjih obvestili na dan dogodka, najkasneje do 13. ure za spremljevalni program in najkasneje do 17. ure za projekcijo filmov. 

VSTOPNICE
Kinotripova filmska projekcija: 1 EUR za mladoletne, 2 EUR za odrasle. Vstopnice bodo na voljo na dan dogodka ob vhodu na prireditveni prostor – šolsko igrišče OŠ Zalog. Obisk spremljevalnega programa je brezplačen.

Partnerji in podporniki 
Dvodnevni dogodek organizirata Javni zavod Kinodvor in Četrtni mladinski center Zalog Javnega zavoda Mladi zmaji – Centra za kakovostno preživljanje prostega časa mladih (ustanoviteljica obeh je Mestna občina Ljubljana), v sodelovanju s Četrtno skupnostjo Polje, Adam Illusion Art, Centrom Urban Roof, DPG, Festivalom mladinske filmske ustvarjalnosti Videomanija, Get Wet, Javnim zavodom Ljubljanski grad, Osnovno šolo Zalog, Šolo za nastopanje BAST. Projekt podpirata Slovenski filmski center in Urad RS za mladino. 
Film na ulici 2015