Filmski teden Evrope 2012
Od 5. do 12. maja, v devetih slovenskih mestih.
Brezplačne projekcije izbranih evropskih filmov.
www.filmskiteden.eu
Kinodvorane po Sloveniji v prvi polovici meseca maja postajajo tradicionalno zatočišče ljubiteljev kakovostne evropske filmske produkcije. V okviru dogodkov ob letošnjem dnevu Evrope, 9. maju, bo med 5. in 12. majem v devetih slovenskih mestih potekal Filmski teden Evrope. V kinodvoranah v Ljubljani, Mariboru, Celju, Velenju, Sežani, Slovenj Gradcu, Izoli, Novi Gorici in Radovljici si bo mogoče brezplačno ogledati šestnajst posebej izbranih evropskih filmov, med katerimi so tudi prejemniki nagrade Evropskega parlamenta LUX ter nagrajenci festivalov v Cannesu, Benetkah in Berlinu.

Filmski teden Evrope bodo pospremili tudi številni spremljevalni dogodki, pogovori s filmskimi ustvarjalci, okrogle mize, bogat pa bo tudi vzgojno-izobraževalni program za najmlajše, ki bo med drugim vključeval delavnice animiranega filma. 
 
Filmski teden Evrope 2012 je pripravila Art kino mreža Slovenije v sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije, Informacijsko pisarno Evropskega parlamenta, Uradom vlade RS za komuniciranje in MEDIA deskom Slovenija. Filmski teden je ena izmed akcij partnerstva med Evropsko komisijo, Evropskim parlamentom in Vlado RS pri komunikacijah, povezanih z evropskimi vsebinami.

Program v Kinodvoru

5. maj ob 21:00
Otvoritev: Fant s kolesom Le gamin au vélo
Jean-Pierre in Luc Dardenne, 2011, 87 minut
 
7. maj ob 16:30
Submarino
Thomas Vinterberg, 2010, 110 minut

ob 23:00
Boljši svet Havnen
Susanne Bier, 2010, 119 minut
 
8. maj ob 23:00
Masaker Carnage
Roman Polanski, 2011, 80 minut
 
Brezplačne vstopnice za filmske predstave Filmskega tedna Evrope 2012 bodo od 24. aprila dalje na voljo na vseh blagajnah kinematografov Art kino mreže Slovenije, ki sodelujejo pri projektu. Čeprav so predstave brezplačne, je število vstopnic omejeno, zato si jih zagotovite še pravi čas!