Film na ulici
Dvodnevni dogodek za mlade, na katerem film, glasba, urbani športi in ustvarjalne delavnice zavzamejo šolsko igrišče v Zalogu. Film na ulici poteka zadnje dni avgusta ali prve dni septembra v okviru Kinodvorovega filmskega programa za mlade Kinotrip, v sodelovanju z Javnim zavodom Mladi zmaji. 


Film na ulici 2017
1. in 2. september


PROGRAM:

Petek, 1. september 

17:00 »Nemitežit« – z muz'ko

Prizorišče dogajanja bodo zavzeli mladi bendi: Lara in Hana, Pyroxene, The Mint in Ayit (DJ). Na ogled bo fotografska razstava Piksi Work. V »chill out« kotičku bodo na voljo poslikava s kano in osvežujoči koktejli. Preizkušali pa se bomo tudi v cirkuških spretnostih.
 
20:30 Kratki mladinski filmi festivala Videomanija

ob 21:00 Film Gospodična Nemitežit
Jamais contente,
Emilie Deleuze, Francija, 2016

Itak, da ti vsi težijo, ko si star trinajst let. Vsi vedno nekaj hočejo in nihče te nikoli ne razume. Aurore to na lastni koži izkusi čisto vsak dan. Starša bi rada, da ima dobre ocene. Učitelj jo sili v branje brezveznih knjig. Za povrh vsega pa jo želi njen bend za prvi koncert obleči v kičasto belo obleko. In ker tega noče, je menda nemogoča. Pa ni res – rada bi le bila to, kar v resnici je. Bo trmasto vztrajala pri svojem ali vseeno vsaj malce popustila?

!! Brez skrbi. Domov prideš z busom. !!
V petek, 1. 9., bo mlade v Zalog zapeljal poseben avtobus LPP-ja. Ustavil se bo na avtobusnih postajah za Bežigradom, v Črnučah in Šiški pri mladinskih centrih Mladih zmajev ter v centru mesta pri Kinodvoru. Po koncu dogajanja bo avtobus peljal tudi nazaj. Več podrobnosti in prijave na spletni strani Mladih zmajev: www.mladizmaji.si.

 

Sobota, 2. september

17:00 Mali impro maraton
Po igrišču se bo razlegal smeh in vsepovsod se bo širila dobra volja. Zato bo z improviziranimi skeči poskrbela ŠILA – Šolska impro liga.
 
20:30 Kratki mladinski filmi festivala Videomanija

ob 21:00 Film Novi mulc
Le nouveau, Rudi Rosenberg, Francija, 2015

Benoît je nov v razredu. Na različne načine skuša najti prijatelje, pa mu ne gre najbolje od rok. V upanju, da si med sošolci pridobi vsaj nekaj priljubljenosti in morda celo osvoji lepo sošolko Johanno, doma organizira »najbolj noro zabavo«. Johanna na zabavo ne pride, pride pa nekaj čudaških sošolcev. Pred njimi je nepozaben večer, poln odštekanih for, kar je šele začetek novih prijateljstev. Partnerji in podporniki v letu 2017
Dvodnevni dogodek Film na ulici organizirata Kinodvor in Četrtni mladinski center Zalog Mladih zmajev – Centra za kakovostno preživljanje prostega časa mladih (ustanoviteljica obeh je Mestna občina Ljubljana), v sodelovanju s Četrtno skupnostjo Polje, Ljubljanskim potniškim prometom, Javnim zavodom Ljubljanski grad, Osnovno šolo Zalog, Društvom Impro in ŠILA - Šolska impro liga in DPG-jem. Projekt podpirata Slovenski filmski center in Urad RS za mladino. Film na ulici 2016

Film na ulici 2015