Kinodruženja in festivali

Kinodruženja so programski sklopi oziroma cikli, namejeni različnim ciljnim skupinam filmskega občinstva.
Z njihovo pomočjo boste lažje razvozlali svojo pot med neštetimi dogodki in projekcijami v Kinodvoru.

Zajtrk pri Kinodvoru
Vsako nedeljo ob enajstih dopoldne v Kinodvoru poleg dobrega filma dobite še kavo in rogljiček, oboje že vključeno v ceno vstopnice. Če imate otroke, jih lahko medtem pustite v Sezamovem kotičku.


Filmska srečanja ob kavi. Abonma za poznejša leta.
Z moderatorko in sodelavko pri programu, priznano dokumentaristko Heleno Koder ter vedno novimi zanimivimi gosti gledamo posebej izbrane filme in se pogovarjamo.


Kino v plenicah. Za starše z dojenčki.
Vsako prvo sredo v mesecu ob 13:00 dobrodošli vsi starši z dojenčki! Oglejte si film z rednega sporeda na projekciji, prilagojeni tako, da nas lahko obiščete skupaj s svojimi malčki.


Randevu s francoskim filmom
V sodelovanju s Francoskim inštitutom Charles Nodier v Ljubljani vsak mesec predvajamo po en sodoben francoski film, ki se je izmuznil distribucijskim in festivalskim mrežam.


Za zamudnike
Cikel, ki je na sporedu vsako nedeljo ob sedmih zvečer, je namenjen vsem, ki jim življenje teče prehitro, da bi sproti polovili kakovostne filme na slovenskih platnih.


Film pod zvezdami
V sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in Festivalom Ljubljana si poleti privoščimo izbor odmevnih filmov pretekle kinematografske sezone v letnem kinu na dvorišču Ljubljanskega gradu.


Noč grozljivk. Halloween horror maraton.
Najbolj grozna stvar, ki se vam lahko zgodi v Kinodvoru, je tradicionalni maraton grozljivk po izboru Marcela Štefančiča, jr. v noči z 31. oktobra na 1. november.


Kinodvorišče. Letni kino.
Predstave Kinodvorišča bodo tudi v letošnjem poletju (2011) potekale ob 21:30 v skrivnostem ambientu atrija Slovenskih železnic (Vhod skozi Dvorano Kinodvora).


Abonma KUL. Za mlade od 15. do 25. leta.
Kultura-Umetnost-Ljubljana.Abonma za otroke in mlade
.
Lutkovno gledališče Ljubljana in Kinodvor predstavljata 4 skupne abonmaje za otroke in mlade:
Prva srečanja z lutkami, Klasične pravljice, Novo za radovedno sovo in DVAnaNAJST.Kinodvor je gostitelj in (ko)producent številnih festivalov: LIFFe, Festival dokumentarnega filma, Kino Otok, Mesto žensk, Animateka ....