Šolski Kinobalon
Šolski Kinobalon je filmsko-vzgojni program, ki izobraževalnim ustanovam skozi vse leto ponuja kakovosten filmski program. Oglede filmov spremljajo dodatne kulturno-vzgojne dejavnosti: pogovori in ustvarjalne delavnice za otroke, razstave, pedagoška gradiva za učitelje in starše ter knjižice v Knjižni zbirki Kinobalon namenjene otrokom.
 

Informacije in rezervacije za šolski program v Kinodvoru in Slovenski kinoteki:
Barbara Kelbl
E: barbara.kelbl@kinodvor.org
T: 01/239 22 19, M: 030 315 701

Novice

Vabljeni na festival LIFFe - še prosta mesta za predšolske otroke, učence in dijake!
Doživite vzdušje filmskega festivala tudi z učenci in dijaki! Oglejte si program Program Kinobalon na LIFFu za vrtce in šole!

Še posebej toplo vabljeni na filma Raketa in Mami, rad te imam, ki ju bo moč videti le v času festivala. Zmagovalna filma več mednarodnih festivalov sta še posebej primerna za učence 2. in 3. triade.

Za učence zadnje triade OŠ v Mestni občini Ljubljana je na voljo še nekaj brezplačnih mest v sklopu programa MOL generacije za festivalske predstave. Program filmov in termini šolskih predstav.

************************************
Leto kina
Izobraževanje za učitelje, starše in kulturne delavce

Vabljeni na predstavitev knjige in pogovor o filmski vzgoji ob izidu nove knjige pionirke filmske vzgoje na Slovenskem, Mirjane Borčić: Odstiranje pogleda: Spomini, izkušnje, spoznanja. Pogovor bo v ponedeljek, 20. oktobra ob 17. uri v Kinodvorovi Kavarni. Vabljeni učitelji, ki delate s filmom in mladimi, mentorji filmskih, video in televizijskih krožkov ter vsi, ki želite pouk obogatiti z vključitvijo filma in filmske vzgoje. 
Več o dogodku
Več o knjigi Odstiranje pogleda: Spomini, izkušnje, spoznanja.

  
************************************

Brezplačni filmsko-vzgojni program Kinobalon - MOL generacije


S podporo Oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje MOL ter Oddelka za kulturo MOL bomo tudi v letu 2014 izvajali program Kinobalon - MOL generacije, ki prinaša filmsko-vzgojni program z brezplačnim ogledom kakovostnih filmov za različne starostne skupine, dodatnimi gradivi za učitelje in učence ter spremljevalnimi dejavnostmi (pogovori, delavnicami) za:

- 1500 predšolskih otrok
, ki obiskujejo zadnjo skupino v vrtcih, tik pred vstopom v šolo (kvota je trenutno zapolnjena, možen je vpis na čakalno listo!)
- 1500 učencev 3. razredov osnovne šole (mesta so še prosta)
- 1500 učencev v zadnjem triletju (7., 8. in 9. razred) osnovne šole (kvota je trenutno zapolnjena, možen je vpis na čakalno listo!)

Število učencev, ki bodo vključeni v program, je omejeno, zato vas vljudno prosimo, da si sodelovanje zagotovite čim prej, in sicer tako, da izpolnite prijavnico in jo po e-pošti pošljete na barbara.kelbl@kinodvor.org. Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljive kvote udeleženih. Prijava je veljavna ob pisni (elektronski) potrditvi Kinodvora o rezervaciji mest v programu.

Katalog izbranih filmov za šolsko leto 2014/2015

Izšel je novi Katalog izbranih filmov za vzgojno-izobraževalne ustanove za šolsko leto 2014/2015. 
Katalog  prinaša izbor kakovostnih ter žanrsko in vsebinsko raznolikih filmov za vse starostne skupine otrok in mladih, od vrtca pa do srednje šole. V izbor so zajeti sodobni slovenski in tuji filmi ter filmske klasike.

 Če želite prejeti svoj brezplačen izvod kataloga v tiskani obliki, nam pišite na
  kinobalon@kinodvor.org.  V elektronski obliki je katalog dostopen tudi tu.

 Filmi iz Šolskega kataloga so na voljo za ogled v Kinodvoru (Kolodvorska 13, Ljubljana), v Slovenski kinoteki (Miklošičeva 28, Ljubljana) in v kinematografih v Art kino mreži Slovenije.Cenik

Cenik šolskih projekcij v Kinodvoru
Plačilo z gotovino ali z naročilnico.

Vstopnica za ogled filma
od 40 do 59 otrok = 4 € na otroka
do 100 otrok = 3,25 € na otroka
do 180 otrok = 2,50 € na otroka
Spremljevalci otrok imajo brezplačen vstop.

Dodatne dejavnosti
Cena posameznega predavanja je 130 €.
Delavnica Kako vidimo animirani film in Delavnica optičnih igrač (90 min): 5 € na udeleženca
Delavnica animiranega filma (5 ur): 12 € na udeleženca
Produkcijska delavnica animiranega filma (20 ur): 30 € na udeleženca
Morebitni potni stroški so obračunani posebej, po postavki kilometrine.