Šolski Kinobalon
Šolski Kinobalon je filmsko-vzgojni program, ki izobraževalnim ustanovam skozi vse leto ponuja kakovosten filmski program. Oglede filmov spremljajo dodatne kulturno-vzgojne dejavnosti: pogovori in ustvarjalne delavnice za otroke, razstave, pedagoška gradiva za učitelje in starše ter knjižice v Knjižni zbirki Kinobalon namenjene otrokom.
 

Informacije in rezervacije za šolski program v Kinodvoru in Slovenski kinoteki:
Barbara Kelbl
E: barbara.kelbl@kinodvor.org
T: 01/239 22 19, M: 030 315 701

Novice

Leto kina
Izobraževanje za učitelje, starše in kulturne delavce

Vabljeni na predstavitev knjige in pogovor o filmski vzgoji ob izidu nove knjige pionirke filmske vzgoje na Slovenskem, Mirjane Borčić: Odstiranje pogleda: Spomini, izkušnje, spoznanja. Pogovor bo v ponedeljek, 20. oktobra ob 17. uri v Kinodvorovi Kavarni. Vabljeni učitelji, ki delate s filmom in mladimi, mentorji filmskih, video in televizijskih krožkov ter vsi, ki želite pouk obogatiti z vključitvijo filma in filmske vzgoje. 
Več o dogodku
Več o knjigi Odstiranje pogleda: Spomini, izkušnje, spoznanja.

  


Brezplačni filmsko-vzgojni program Kinobalon - MOL generacije


S podporo Oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje MOL ter Oddelka za kulturo MOL bomo tudi v letu 2014 izvajali program Kinobalon - MOL generacije, ki prinaša filmsko-vzgojni program z brezplačnim ogledom kakovostnih filmov za različne starostne skupine, dodatnimi gradivi za učitelje in učence ter spremljevalnimi dejavnostmi (pogovori, delavnicami) za:

- 1500 predšolskih otrok
, ki obiskujejo zadnjo skupino v vrtcih, tik pred vstopom v šolo (kvota je trenutno zapolnjena, možen je vpis na čakalno listo!)
- 1500 učencev 3. razredov osnovne šole (mesta so še prosta)
- 1500 učencev v zadnjem triletju (7., 8. in 9. razred) osnovne šole (kvota je trenutno zapolnjena, možen je vpis na čakalno listo!)

Število učencev, ki bodo vključeni v program, je omejeno, zato vas vljudno prosimo, da si sodelovanje zagotovite čim prej, in sicer tako, da izpolnite prijavnico in jo po e-pošti pošljete na barbara.kelbl@kinodvor.org. Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljive kvote udeleženih. Prijava je veljavna ob pisni (elektronski) potrditvi Kinodvora o rezervaciji mest v programu.

Katalog izbranih filmov za šolsko leto 2014/2015

Izšel je novi Katalog izbranih filmov za vzgojno-izobraževalne ustanove za šolsko leto 2014/2015. 
Katalog  prinaša izbor kakovostnih ter žanrsko in vsebinsko raznolikih filmov za vse starostne skupine otrok in mladih, od vrtca pa do srednje šole. V izbor so zajeti sodobni slovenski in tuji filmi ter filmske klasike.

 Če želite prejeti svoj brezplačen izvod kataloga v tiskani obliki, nam pišite na
  kinobalon@kinodvor.org.  V elektronski obliki je katalog dostopen tudi tu.

 Filmi iz Šolskega kataloga so na voljo za ogled v Kinodvoru (Kolodvorska 13, Ljubljana), v Slovenski kinoteki (Miklošičeva 28, Ljubljana) in v kinematografih v Art kino mreži Slovenije.Cenik

Cenik šolskih projekcij v Kinodvoru
Plačilo z gotovino ali z naročilnico.

Vstopnica za ogled filma
od 40 do 59 otrok = 4 € na otroka
do 100 otrok = 3,25 € na otroka
do 180 otrok = 2,50 € na otroka
Spremljevalci otrok imajo brezplačen vstop.

Dodatne dejavnosti
Cena posameznega predavanja je 130 €.
Delavnica Kako vidimo animirani film in Delavnica optičnih igrač (90 min): 5 € na udeleženca
Delavnica animiranega filma (5 ur): 12 € na udeleženca
Produkcijska delavnica animiranega filma (20 ur): 30 € na udeleženca
Morebitni potni stroški so obračunani posebej, po postavki kilometrine.