Kontakt in o Kinobalonu
Kontakt
 
Filmska vzgoja in program za otroke in mlade Kinobalon
Petra Slatinšek (vodja programa)
T: +386 1 239 22 19
M: +386 30 324 063
F: +386 1 239 22 16
E: petra.slatinsek@kinodvor.org

Šolski Kinobalon
Barbara Kelbl (strokovna sodelavka)
T: +386 1 239 22 19
                                                              M: +386 30 315 701
                                                              F: +386 1 239 22 16
                                                              E: barbara.kelbl@kinodvor.org

 
O Kinobalonu

povezava do refleksije razvoja programa Kinobalon, ki opisuje temeljni pristop programa

Kinobalon je program za otroke in mlade v Kinodvoru. Na sporedu je ob vikendih popoldne, občasno med tednom ter v času šolskih počitnic, ki jih spremljajo tudi delavnice.

Šolski Kinobalon pa je na voljo za izobraževalne ustanove vse leto med tednom v dopoldanskem času. Vsak film je primeren za določeno starostno skupino. Pospremljen je s pogovorom z izbranim strokovnjakom in drugimi dejavnostmi.

Kinobalonov program sestoji iz novih celovečernih ali kratkih igranih, animiranih in dokumentarnih filmov za otroke in mlade, ki jih premierno prikazujemo v Kinodvoru, iz ponovitev že znanih celovečernih filmov za otroke in mlade, ki jih želimo ponovno videti na velikem platnu, včasih pa imamo priložnost videti tudi kaj posebnega, enkratnega, kar pripeljemo v kino le za kratek čas.

Redno izhajajo tudi naše knjižice v knjižni zbirki Kinobalon, ki približajo vsebine filma otrokom in mladim. Odraslim pa v branje priporočamo tudi naša gradiva, ki jih pišejo naši zunanji sodelavci ob posamičnih filmih.

Kinobalonov nabiralnik si želi vaših predlogov in mnenj. Spodbujajmo tudi otroke in mlade, da se po ogledu filma izrazijo, kakor jim najbolj ustreza.