Kinobalonove novice
Tik pred Kinobalonom na Liffu bomo predpremierno predvajali še novi film ustvarjalcev nepozabnega filma Coraline, Škatlarji. Od. 7. novembra samo v Kinodvoru!
September je tu in z njim se s počitnic vrača Sezamov kotiček, naš najljubši kino kotiček, v katerem otroci ustvarjajo in se igrajo, medtem ko so starši v kinu. Ponovno vsako nedeljo od 11:00 do 13:00 na Zajtrku pri Kinodvoru. Program kotička je objavljen do konca oktobra.
27. septembra ob 11:00 uri bomo pred filmom Peter in volk premierno prikazali filma, ki sta nastala na letošnji poletni filmski delavnici: Fantom iz Kinodvora in Skrivnost kinooperaterja. Z nami bodo udeleženci delavnice in njihovi mentorji. Vljudno vabljeni!
 Prihodnji teden se začenja poletna filmska delavnica Igrivi kino. Nekaj prostih mest je še na voljo. Prijave sprejemamo na kinobalon@kinodvor.org. Več informacij o delavnici se nahaja tu.
 23. avgusta prihaja na spored celovečerni igrani film Nikec na počitnicah. Vstopnice za premiero so že v prodaji!
Izšel je novi Katalog izbranih filmov za vzgojno-izobraževalne ustanove za šolsko leto 2014/2015
Katalog  prinaša izbor kakovostnih ter žanrsko in vsebinsko raznolikih filmov za vse starostne skupine otrok in mladih, od vrtca pa do srednje šole. V izbor so zajeti sodobni slovenski in tuji filmi ter filmske klasike. Če želite prejeti svoj brezplačen izvod kataloga v tiskani obliki, nam pišite na kinobalon@kinodvor.org.  V elektronski obliki je katalog dostopen tudi tu.
Ob 100. obletnici rojstva Tove Jansson spodbujamo slovenske otroke, da med poletnimi počitnicami ustvarjajo likovne in literarne zgodbe o muminih. Mladinska knjiga Založba in Kinodvor  razpisujeta poletni natečaj otroških literarnih in likovnih del na temo muminov. Dela pričakujemo najkasneje do 15. avgusta 2014 na naslovu: Maja Žugič (uredništvo revij Ciciban in Cicido), Slovenska 29, 1000 Ljubljana. Izbrana dela bomo razstavili v Kinodvoru v Ljubljani, 6. septembra 2014. Ogledali si bomo projekcijo animiranega celovečernega filma Mumini lovijo komet. Več informacij.
Objavljeni sta dve počitniški delavnici:
2. 7. od 10:00 do 14:00, v sodelovanju z +MSUM: Čarobni prijatelji: poletni počitniški dvojček (ogled filma Potepuh Tomaž in delavnica v +MSUM)
18. 8. – 29. 8., v sodelovanju z Dramsko šolo Barice Blenkuš in DZMP: Igrivi kino: poletna delavnica igranega filma (desetdnevna filmska delavnica)
Vse informacije o delavnicah so na spletnih povezavah. Vabljeni k prijavam.
Letošnja poletna tema so čarobni prijatelji. V tem sklopu predstavljamo filme, ki obujajo vez med otrokom in njegovimi domišljijskimi prijatelji (ob sobotah). V sekciji Za zamudnike pa bomo pokazali nekaj najboljših filmov pretekle sezone (ob nedeljah). Vabljeni k načrtovanju poletnega oddiha v kinu.
Članom Kluba Kinobalon podarjamo brezplačen ogled dveh filmov Busterja Keatona, Sherlock Holmes ml. (+ predfilm Policaji), ki bo na sporedu 8. junija ob 15:00. Enkratna priložnost za ogled legendarnih in vratolomnih burlesk največjega mojstra tega žanra!