Kinobalonove novice
Vabljeni na pogovor z našo najbolj znano filmsko vzgojiteljico, Mirjano Borčić, ob izidu njene nove knjige Odstiranje pogleda: Spomini, izkušnje, spoznanja. Pogovor bo potekal v ponedeljek, 20. oktobra ob 17. uri v Kinodvorovi Kavarni. 
 Objavili smo nove filme, ki so jih otroci naredili na naših filmskih delavnicah. Med drugim tudi filma Fantom iz Kinodvora in Skrivnost kinooperaterja, ki sta nastala na letošnji poletni filmski delavnici. Pokukajte v Kinobalonov nabiralnik.
Tik pred Kinobalonom na Liffu bomo predpremierno predvajali še novi film ustvarjalcev nepozabnega filma Coraline, Škatlarji. Od. 7. novembra samo v Kinodvoru!
September je tu in z njim se s počitnic vrača Sezamov kotiček, naš najljubši kino kotiček, v katerem otroci ustvarjajo in se igrajo, medtem ko so starši v kinu. Ponovno vsako nedeljo od 11:00 do 13:00 na Zajtrku pri Kinodvoru. Program kotička je objavljen do konca oktobra.
27. septembra ob 11:00 uri bomo pred filmom Peter in volk premierno prikazali filma, ki sta nastala na letošnji poletni filmski delavnici: Fantom iz Kinodvora in Skrivnost kinooperaterja. Z nami bodo udeleženci delavnice in njihovi mentorji. Vljudno vabljeni!
 Prihodnji teden se začenja poletna filmska delavnica Igrivi kino. Nekaj prostih mest je še na voljo. Prijave sprejemamo na kinobalon@kinodvor.org. Več informacij o delavnici se nahaja tu.
 23. avgusta prihaja na spored celovečerni igrani film Nikec na počitnicah. Vstopnice za premiero so že v prodaji!
Izšel je novi Katalog izbranih filmov za vzgojno-izobraževalne ustanove za šolsko leto 2014/2015
Katalog  prinaša izbor kakovostnih ter žanrsko in vsebinsko raznolikih filmov za vse starostne skupine otrok in mladih, od vrtca pa do srednje šole. V izbor so zajeti sodobni slovenski in tuji filmi ter filmske klasike. Če želite prejeti svoj brezplačen izvod kataloga v tiskani obliki, nam pišite na kinobalon@kinodvor.org.  V elektronski obliki je katalog dostopen tudi tu.
Ob 100. obletnici rojstva Tove Jansson spodbujamo slovenske otroke, da med poletnimi počitnicami ustvarjajo likovne in literarne zgodbe o muminih. Mladinska knjiga Založba in Kinodvor  razpisujeta poletni natečaj otroških literarnih in likovnih del na temo muminov. Dela pričakujemo najkasneje do 15. avgusta 2014 na naslovu: Maja Žugič (uredništvo revij Ciciban in Cicido), Slovenska 29, 1000 Ljubljana. Izbrana dela bomo razstavili v Kinodvoru v Ljubljani, 6. septembra 2014. Ogledali si bomo projekcijo animiranega celovečernega filma Mumini lovijo komet. Več informacij.
Objavljeni sta dve počitniški delavnici:
2. 7. od 10:00 do 14:00, v sodelovanju z +MSUM: Čarobni prijatelji: poletni počitniški dvojček (ogled filma Potepuh Tomaž in delavnica v +MSUM)
18. 8. – 29. 8., v sodelovanju z Dramsko šolo Barice Blenkuš in DZMP: Igrivi kino: poletna delavnica igranega filma (desetdnevna filmska delavnica)
Vse informacije o delavnicah so na spletnih povezavah. Vabljeni k prijavam.