Kinobalonove novice
Tudi letos Kinobalon na Liffe prinaša vrhunske celovečerne igrane in animirane filme za otroke in mlade. Program je objavljen tu. Informacija o prodaji vstopnic pa tu.
Tik pred Kinobalonom na Liffu bomo predpremierno predvajali še novi film ustvarjalcev nepozabnega filma Coraline, Škatlarji. Od. 7. novembra samo v Kinodvoru!
Vsa mesta na delavnicah med jesenskimi počitnicami so že zasedena. Vabljeni k vpisu v Klub Kinobalon. Člani Kluba imajo prednostno udeležbo na Kinobalonovih počitniških delavnicah.
Vabljeni na pogovor z našo najbolj znano filmsko vzgojiteljico, Mirjano Borčić, ob izidu njene nove knjige Odstiranje pogleda: Spomini, izkušnje, spoznanja. Pogovor bo potekal v ponedeljek, 20. oktobra ob 17. uri v Kinodvorovi Kavarni. 
 Objavili smo nove filme, ki so jih otroci naredili na naših filmskih delavnicah. Med drugim tudi filma Fantom iz Kinodvora in Skrivnost kinooperaterja, ki sta nastala na letošnji poletni filmski delavnici. Pokukajte v Kinobalonov nabiralnik.
September je tu in z njim se s počitnic vrača Sezamov kotiček, naš najljubši kino kotiček, v katerem otroci ustvarjajo in se igrajo, medtem ko so starši v kinu. Ponovno vsako nedeljo od 11:00 do 13:00 na Zajtrku pri Kinodvoru. Program kotička je objavljen do konca oktobra.
27. septembra ob 11:00 uri bomo pred filmom Peter in volk premierno prikazali filma, ki sta nastala na letošnji poletni filmski delavnici: Fantom iz Kinodvora in Skrivnost kinooperaterja. Z nami bodo udeleženci delavnice in njihovi mentorji. Vljudno vabljeni!
 Prihodnji teden se začenja poletna filmska delavnica Igrivi kino. Nekaj prostih mest je še na voljo. Prijave sprejemamo na kinobalon@kinodvor.org. Več informacij o delavnici se nahaja tu.
 23. avgusta prihaja na spored celovečerni igrani film Nikec na počitnicah. Vstopnice za premiero so že v prodaji!
Izšel je novi Katalog izbranih filmov za vzgojno-izobraževalne ustanove za šolsko leto 2014/2015
Katalog  prinaša izbor kakovostnih ter žanrsko in vsebinsko raznolikih filmov za vse starostne skupine otrok in mladih, od vrtca pa do srednje šole. V izbor so zajeti sodobni slovenski in tuji filmi ter filmske klasike. Če želite prejeti svoj brezplačen izvod kataloga v tiskani obliki, nam pišite na kinobalon@kinodvor.org.  V elektronski obliki je katalog dostopen tudi tu.