Kinobalon
Kinobalonov nabiralnik si želi vaših predlogov in mnenj. Spodbujajmo tudi otroke in mlade, da se po ogledu filma izrazijo, kakor jim najbolj ustreza. Veseli bomo vseh pisnih, likovnih in video izdelkov, ki bodo priromali na naš elektronski naslov kinobalon@kinodvor.org ali na poštni naslov:

Kinodvor
Kinobalonov nabiralnik
Kolodvorska 13
1000 Ljubljana
Kdo vse je lahko prijatelj? Vesoljci? Kača in miš? Kaj pa žaba in muha? Zakaj pa ne! Učenci 3. razredov OŠ Ledina so si v okviru programa Kinobalon - MOL generacije 2014 ogledali film Ernest in Celestina, film o nenavadnem prijateljstvu med medvedom in miško.

19. aprila 2014 smo na premieri filmov Oto nosorog in Koyaa - Roža mlade obiskovalce povabili, da narišejo svoje ozadje in se preizkusijo v animiranju glavnega junaka Koyee.
Otroci iz vrtca Ciciban so si v okviru programa Kinobalon - MOL generacije 2014 ogledali 6 animiranih kratkih filmov o Piki in Packi, v vrtcu pa na delavnicah optičnih igrač odkrivali osnove animiranega filma.
30.11.-0001 Bober Bor nagrajuje
 Kot že nekaj let poprej je tudi letos Bober Bor pripravil Bobrov dnevnik. Vanj ste lahko otroci zapisovali in risali svoja festivalska doživetja. V naš nabiralnik je prispel cel kup čudovitih izdelkov in Bober Bor je letos uspel nagraditi prav vse. Nekaj si jih lahko ogledate tudi spodaj, prav vsem pa najlepša hvala za krasne odzive!
Učenci 9. razredov Osnovne šole Valentina Vodnika so si v Kinodvoru ogledali film Fant s kolesom. Po filmu so v šoli zapisali nekaj svojih vtisov in razmišljanj o vsebini filmi in njegovih izraznih sredstev.
30.11.-0001 Pobeg na Luno
Vabljeni k ogledu kratkega animiranega filma Pobeg na Luno, ki je nastal na letošnji počitniški delavnici (avgust 2013).
Avtorji: Arne Van Daele, Fedja Kovič, Maks Alič, Juri Jurgec Valentinčič, Martin Klabus, Medina Baskar Weber, Oskar Fras Košuta, Ožbej Šilc, Samo Merklin, Samo Jančar, Vesna Matelič, Vid Gojkovič, Žiga Valentinčič Furlan.
Mentorja: Špela Čadež in Leon Vidmar.
30.11.-0001 Bober Bor nagrajuje
Bober Bor je tudi letos za otroke pripravil Bobrov dnevnik, v katerega so lahko zapisovali in risali vtise s predstav, delavnic in dogodkov, ki so jih obiskali na Festivalu Bobri. V Bobrov nabiralnik je prispela vrsta sijajnih Bobrovih dnevnikov, risbic in zapisov otrok. Nekatere od njih je Bober Bor nagradil, vsem pa se toplo zahvaljuje za prekrasne odzive!

Kdo je prejel Bobrove nagrade?
30.11.-0001 Med volkovi in Bobri
Ljubljanski osnovnošolci so si na 5. ljubljanskem festivalu kulturno-umetnostne vzgoje Bobri ogledali tudi film Med volkovi.
Kako jim je bil všeč?
Med novoletnimi počitnicami, od 26. do 28. decembra 2012, smo z mentorjem Larenom Poličem za oddajo Infodrom pripravili dva prispevka o volkodlakih, ki si ju lahko ogledate prav tu. Udeleženci Kinobalonove delavnice so bili: Fedja Kovič, Rok Vrečar Švajger, Pia Bratož, Ajda Šmajdek Halilović, Aneja Šmajdek Halilović, Vid Gojković, Tia Šemen, Lea Šemen, Žiga Valentinčič Furlan, Jin Azinović, Aleks Zupan Arsov, Julian Zupan Arsov in Brina Vuković.
V sklopu programa Kinobalon - MOL generacije so učenci 3. razreda OŠ Riharda Jakopiča po ogledu animiranega filma v Kinodvoru tudi sami poskusili izdelati kratke animacije.