Kinobalon
Kinobalonov nabiralnik si želi vaših predlogov in mnenj. Spodbujajmo tudi otroke in mlade, da se po ogledu filma izrazijo, kakor jim najbolj ustreza. Veseli bomo vseh pisnih, likovnih in video izdelkov, ki bodo priromali na naš elektronski naslov kinobalon@kinodvor.org ali na poštni naslov:

Kinodvor
Kinobalonov nabiralnik
Kolodvorska 13
1000 Ljubljana
Igrivi kino - poletna filmska delavnica 2014
V sodelovanju z: Dramska šola Barice Blenkuš, Luksuz produkcija - DZMP Krško
Sodelujoči: Vid Gojković, Samo Jančar, Sofija Kali Kirn, Vasja Lev Kirn, Tara Komac, Filip Koltaj, Jona Koltaj, Adrian Mujkić, Ronja Matijevec Jerman,
Maja Pezdir Ivanc, Žan Pečan, Lovro Smrekar, Laura Sozi, Timna Šprah, Pablo Turnes, Bina Verbič Šalamon, Mala Verbič Šalamon, Jakob Zein Alhady
Mentorji: Andrea Celija, Lucija Čirović, Tomaž Pavkovič, Boštjan Štorman.


30.11.-0001 Fantom iz Kinodvora
Igrivi kino - poletna filmska delavnica 2014
V sodelovanju z: Dramska šola Barice Blenkuš, Luksuz produkcija - DZMP Krško
Sodelujoči: Vid Gojković, Samo Jančar, Sofija Kali Kirn, Vasja Lev Kirn, Tara Komac, Filip Koltaj, Jona Koltaj, Adrian Mujkić, Ronja Matijevec Jerman, Maja Pezdir Ivanc, Žan Pečan, Lovro Smrekar, Laura Sozi, Timna Šprah, Pablo Turnes, Bina Verbič Šalamon, Mala Verbič Šalamon, Jakob Zein Alhady
Mentorji: Andrea Celija, Lucija Čirović, Tomaž Pavkovič, Boštjan Štorman.
30.11.-0001 Animacija lutke
Na festivalu Lutke 2014 smo 13. septembra premierno prikazali stop-motion film Peter in volk. Po ogledu filma so otroci še sami animirali lutko. Vsak otrok je naslikal svoje ozadje za lutko.
Kdo vse je lahko prijatelj? Vesoljci? Kača in miš? Kaj pa žaba in muha? Zakaj pa ne! Učenci 3. razredov OŠ Ledina so si v okviru programa Kinobalon - MOL generacije 2014 ogledali film Ernest in Celestina, film o nenavadnem prijateljstvu med medvedom in miško.

Otroci iz vrtca Ciciban so si v okviru programa Kinobalon - MOL generacije 2014 ogledali 6 animiranih kratkih filmov o Piki in Packi, v vrtcu pa na delavnicah optičnih igrač odkrivali osnove animiranega filma.
19. aprila 2014 smo na premieri filmov Oto nosorog in Koyaa - Roža mlade obiskovalce povabili, da narišejo svoje ozadje in se preizkusijo v animiranju glavnega junaka Koyee.
30.11.-0001 Bober Bor nagrajuje
 Kot že nekaj let poprej je tudi letos Bober Bor pripravil Bobrov dnevnik. Vanj ste lahko otroci zapisovali in risali svoja festivalska doživetja. V naš nabiralnik je prispel cel kup čudovitih izdelkov in Bober Bor je letos uspel nagraditi prav vse. Nekaj si jih lahko ogledate tudi spodaj, prav vsem pa najlepša hvala za krasne odzive!
Učenci 9. razredov Osnovne šole Valentina Vodnika so si v Kinodvoru ogledali film Fant s kolesom. Po filmu so v šoli zapisali nekaj svojih vtisov in razmišljanj o vsebini filmi in njegovih izraznih sredstev.
30.11.-0001 Pobeg na Luno
Vabljeni k ogledu kratkega animiranega filma Pobeg na Luno, ki je nastal na letošnji počitniški delavnici (avgust 2013).
Avtorji: Arne Van Daele, Fedja Kovič, Maks Alič, Juri Jurgec Valentinčič, Martin Klabus, Medina Baskar Weber, Oskar Fras Košuta, Ožbej Šilc, Samo Merklin, Samo Jančar, Vesna Matelič, Vid Gojkovič, Žiga Valentinčič Furlan.
Mentorja: Špela Čadež in Leon Vidmar.
30.11.-0001 Bober Bor nagrajuje
Bober Bor je tudi letos za otroke pripravil Bobrov dnevnik, v katerega so lahko zapisovali in risali vtise s predstav, delavnic in dogodkov, ki so jih obiskali na Festivalu Bobri. V Bobrov nabiralnik je prispela vrsta sijajnih Bobrovih dnevnikov, risbic in zapisov otrok. Nekatere od njih je Bober Bor nagradil, vsem pa se toplo zahvaljuje za prekrasne odzive!

Kdo je prejel Bobrove nagrade?