Sledite nam: 
Medena koža
Poetična, ganljiva in nežno humorna zgodba o večnem iskanju identitete. Samo do 7. decembra!
Nahrani me z besedami
V sodelovanju s Klubom tržaških Slovencev. Sledi pogovor z Martinom Turkom in Borisom Kobalom.
Božičkov vajenec in čarobna snežinka
Božična pravljica, v katero vodi 24 čarobnih vrat. Od sobote!
Banda punc
Filmski dnevi LUX: danes ob 17h. Brezplačne vstopnice še na voljo pri blagajni!
Za zamudnike: Philomena
Topla in duhovita različica Sester Magdalenk, v kateri blestita Judi Dench in Steve Coogan.
Jauja: Raj na zemlji
Zgodba o samotnem popotovanju, ki nas odpelje v pokrajino onstran časa. Samo do 7. decembra!
27.11.2014
Kinodvor in Ta veseli dan kulture
Tudi v Kinodvoru se pridružujemo pobudi Ministrstva za kulturo za Ta veseli dan kulture, ki bo potekal 3. decembra 2014. V Kinodvoru smo na ta dan ob 20:50 pripravili pogovor ob izidu slovenskega prevoda knjige Kozmopolis Dona DeLilla, na katerega je vstop prost! Po projekciji filma Kozmopolis ob 19. uri (vstop ni prost) bo tako v Kavarni sledil pogovor z Ano Schnabl, kritičarko in poznavalko DeLillovega opusa, ter Simonom Popkom, filmskim kritikom, publicistom in direktorjem LIFFa ter Festivala dokumentarnega filma. Pogovor bo vodila kritičarka Manca G. Renko.

Če pa med 1. in 3. decembrom v Kinodvorovi Knjigarnici kupite roman Kozmopolis, prejmete brezplačno tudi vstopnico za ogled filma! Vabljeni.
25.11.2014
Zadnji mesec leta v Kinodvoru
Takole bomo decembra polnili Kinodvorov spored - vabljeni!
24.11.2014
Kinodvor na Knjižnem sejmu
Vabimo vas na 30. slovenski knjižni sejem, ki bo v Cankarjevem domu potekal med 26. in 30. novembrom, vsak dan med 9. in 20. uro. Vstopnine ni, v bogati prodajni razstavi knjig pa so zajete čisto vse najnovejše knjižne uspešnice. Na štirih odrih (Pisateljski oder, Debatna kavarna, Forum za obiskovalce, KulinArtfest) pa je mogoče videti in slišati vse – od resnih tem do zabavnih, pa tudi kuhalo se bo letos.

Letos se ga udeležuje tudi Kinodvor: na naši "stojnici" - kolesu bodo na voljo Kinodvorove publikacije in knjige, ki so izšle v okviru Leta kina, v času sejma pa bodo na voljo z <b>20 oziroma kar 30 % popustom</b>! Posebno mesto bo zavzemal tudi Potujoči Kinobalon. Obiščete ga lahko vsak dan sejma, med tednom od 14. do 20. ure, med vikendom ves dan, v njem pa si boste lahko ogledali kar pet novih filmov, ki so nastali na Kinobalonovih delavnicah. Vabljeni!