Ko ljubezni ni več
Film Joachima Lafossa razpre široko paleto silovitih čustev, ki jih iz nekoč ljubečega para iztisne ločitev.
Neznanka: od torka
Brata Dardenne s sočutno preiskavo osebne in družbene odgovornosti ustvarita svojo različico detektivke.
Gospodična Nemitežit
Najstniška komedija, ki so jo mladi izbrali za najboljši evropski film lanskega leta.
Tiha strast
Pretanjena in humorna zgodovinska drama o življenju in delu pesnice Emily Dickinson.
Dan osvoboditve
Glasbeni dokumentarec o zgodovinskem koncertu skupine Laibach v Severni Koreji.
Potovanje časa: pot življenja
Monumentalen dokumentarni projekt Terrencea Malicka.
20.04.2017
Svetovni dan knjige tudi v Kinodvoru
To nedeljo ob 11. uri se na Zajtrku pri Kinodvoru s projekcijo filma Tiha strast, zgodovinsko dramo o življenju in delu pesnice Emily Dickinson, pridružujemo praznovanju Svetovnega dneva knjige. Ob projekciji poteka tudi Sezamov kotiček:  medtem ko si starši privoščijo zajtrk in jutranji film, otroci uživajo v igri s Sezamovimi animatorkami. Vabljeni - vstopnice so že v prodaji.
18.04.2017
Strokovna konferenca kultnega filma v Kinodvoru
V petek, 21. aprila bo v Kinodvoru od 14.00 do 17.30 potekala strokovna konferenca Škart ali bogastvo? Politika žanrskega filma.  Konferenco je v sodelovanju z Univerzo Northumbria iz angleškega Newcastla pripravil Festival žanrskega filma Kurja polt, na njej pa bodo predavali doktorji profesorji Jamie Sexton (sourednik knjižne serije Cultographies), Steve Jones in Russ Hunter z Northumbrie ter Kate Egan z valižanske Univerze Aberystwyth.

Predavanja bodo potekala v angleškem jeziku. Konferenca je odprta za javnost in namenjena vsem ljubiteljem filma, še zlasti žanrskega in kultnega ter filmske dediščine in zgodovine. Za premore in okrepčilo bo poskrbljeno - vabljeni, vstop je prost!
13.04.2017
Potovanje časa: pot življenja: vstopnice za premiero že v prodaji
V torek, 18. aprila ob 20.30 vas v pričakovanju dneva Zemlje skupaj z National Geographic Slovenija in distribucijo Fivia  vabimo na premierni ogled filma Potovanje časa: pot življenja, monumentalen dokumentarni projekt Terrencea Malicka, režiserja filmov Drevo življenja in Čudežu naproti. Vstopnice za premiero pri naši blagajni so že v prodaji - vabljeni.