Houston, imamo problem!
Jugoslovanski vesoljski program: mit ali resnica?
Predpremierno do 4. maja!
Kombinat
Dokumentarec o ženskem pevskem zboru in njegovi družbeni vlogi. V maju kot kino za zahtevo!
Knjiga o džungli
Nova izvedba klasične zgodbe, postavljena v dodelano vizualno ter zvočno pokrajino.
Puščavska kraljica
Puščavskega vetra poln ep o britanski pustolovki, ženski različici Lawrencea Arabskega. Od 4. maja!
Dobri državljan
Dokumentarni triler o Billu Binneyju, žvižgaškem predhodniku Edwarda Snowdena.
Okus življenja
Film japonske režiserke Naomi Kawase je oda majhnim radostim, ki jih prinaša življenje.
28.04.2016
Ponovno Kino na zahtevo: Kombinat
Kino na zahtevo je inovativen način umeščanja filmov na spored: gledalcem omogoča, da izbranemu kinu posredujejo svojo željo po predvajanju določenega filma. V okrnjeni obliki smo tovrsten način umeščanja filmov v Kinodvoru preskusili jeseni 2015 s kratkometražcem Dražena Štaderja Všečkana, v maju pa na ta način ponujamo možnost ogleda dokumentarnega filma Kombinat. Vsak teden bomo predhodno rezervirali določeno število možnih projekcij (tokratni potencialni termini so: 5. maj ob 18:45, 6. maj ob 18:45 in 8. maj ob 19:45), ki jih bomo objavili na sporedu na Kinodvorovi spletni strani. Če se boste želeli katere od njih udeležiti, nam to do nedelje do polnoči sporočite po e-pošti na naslov blagajna@kinodvor.org. Ko/če bo zanimanja za določeno projekcijo dovolj, jo bomo potrdili in v ponedeljek o tem zainteresirane gledalce obvestili preko e-pošte. Vabljeni k sodelovanju!
25.04.2016
Maja v Kinodvoru
V pomladnem maju nas spet čaka kopica dogodkov in premier - vabljeni k listanju novega mesečnika! Mesečnik je v tiskani obliki na voljo v Kinodvoru in na izbranih lokacijah (lokalih, knjižnicah, muzejih ... ) po mestu.
20.04.2016
Film Fantomski deček v Pediatrični kliniki
Otrokom in njihovim družinam v bolnišnici podarjamo kino. Animirani film Fantomski deček, ki je sicer na ogled samo v Kinodvoru in v kinematografih po Sloveniji, bo 5. maja 2016 predvajan v vseh sobah Pediatrične klinike UKC Ljubljana. Otroke bo obiskal Kuža Pazi, ki jim bo podaril še balone in filmska darila.
Kino podarjata Zavarovalnica Triglav in Kinodvor.