Foto in video
Po ogledu Družinskega filma, se je z abonenti pogovarjal (in jim tudi malo pel) Nebojša Pop-Tasić

Za valentinovo predigro so se naši obiskovalci prepustili duhu svobodnega seksperimenta. Za uvod so skočili v časovni stroj in se vrnili v zibelko seksualne revolucije na filmu, na Dansko 60. let, s filmom Kozel v raju . Trije filmski akti Jamesa Herberta, tri kratkometražne mojstrovine dih jemajoče senzualnosti, so vzele nedolžnost Kinodvorovi najnovejši pridobitvi: 16-milimetrskemu filmskemu projektorju. Za polnočno ekstravaganco pa je poskrbela »science fucktion« porno komedija Električna Randy.
Ob filmu Jaz, Daniel Blake je pod kuratorsko taktirko ekipe Ljubljana Graffiti Tour nastal grafitarski projekt PlastikFantastik, ki ga lahko vidite v parku nasproti Kinodvora še do 24. februarja. Tam vabi k ustvarjanju tako grafitarje kot tudi naključne mimoidoče, da po ogledu filma vzamejo v roke sprej in dodajo svoj pečat.
23.01.2017 Bobri: Severni sij
Med festivalom Bobri so si lahko naši mladi obiskovalci ogledali živo risanko Severni sij.
V Slovenskem mladinskem gledališču smo s projekcijo filma Bučko otvorili letošnji festival Bobri.
Po ogledu Herzogove Puščavske kraljice so se naši abonenti pogovarjali z Ervinom Hladnikom Milharčičem.

Na premieri filma Rdeča želva v sredo, 18. januarja, je v družbi režiserja Michaëla Dudoka de Wita prva zasedba Kinotripovcev javno predala štafeto novim mladim silam, ki za konec marca že pripravljajo 2. mednarodni filmski festival Kinotrip – mladi za mlade.

Po včerajšnji premierni projekciji filma Matura se nam je režiser Cristian Mungiu v pogovoru pridružil preko Skypa, saj je moral na žalost zaradi poslabšanja vremenskih razmer v Romuniji svojo prisotnost v Kinodvoru odpovedati. Vabljeni k ogledu pogovora!

Po ogledu dokumentarca Biserni gumb so se naši abonenti pogovarjali z g. Simonom Teccom, ki je z njimi delil lastne izkušnje iz takratnega Čila. 

Tako smo se v torek in četrtek, 20. in 22. decembra s Patersonom podali na vožnjo z avtobusom, na kateri je obiskovalce Nejc Bahor Biga popeljal skozi poezijo Williama C. Williamsa, ki je pisal Paterson, mlade pesnice - Urška Kramberger, Ana Marija Garafol, Ana Svetel, Julija Ovsec in Maša Danijel - pa so nas vodile po poeziji, ki jo pišejo Ljubljani.