Foto in video
Po projekciji filma Ko sem bil mrtev se je moderatorka Helena Koder pogovarjala z gostoma, Lilijano Nedič in Urbanom Kodrom.
December je čas za nasmejane animirane podobe - Animateka je tu, letos že enajstič!Kinodvor sta Stripcore in Pirate Piška takole odela v animatečne barve:
Na projekciji filma Božičkov vajenec in čarobna snežinka 6. 12. ob 11. uri je naše mlade filmoljube obiskal Miklavž.
Ob izteku jubilejnega Leta kina sta Kinodvor in RTV Slovenija predstavila slavnostno premiero filma o kinu na Kolodvorski ulici, današnjemu Kinodvoru Kino, ki je preveč videl (Igor Pediček, 2014). Po ogledu smo se družili z ustvarjalci filma v Kinodvorovi Kavarni.
Otrokom in njihovim družinam, ki so v času praznikov v bolnišnici, podarjamo kino. Animirana pravljica Božičkov vajenec in čarobna snežinka je bila na dan, ko je prišel film v kinematografe po Sloveniji, 4. 12. ob 16:00 (s ponovitvijo 24. 12. ob 16:00), predvajana v vseh sobah Pediatrične klinike. Otroke smo obdarovali tudi s filmskimi darili.
Kino podarjata Zavarovalnica Triglav in Kinodvor.

Ob izidu slovenskega prevoda romana pri Beletrini smo v sodelovanju z Beletrino organizirali projekcijo filma Kozmopolis. Po projekciji so se pogovarjali Ana Schnabl, kritičarka in poznavalka DeLillovega opusa, ter Simon Popek, filmski kritik, publicist in direktor LIFFa ter Festivala dokumentarnega filma. Pogovor je vodila kritičarka Manca G. Renko.

Filmu Nahrani me z besedami je v Kavarni sledil pogovor z Martinom Turkom, ki ga je vodil priznani zamejski režiser in igralec Boris Kobal. Večer je organiziral Klub Tržaških Slovencev v Ljubljani.
Po projekciji filma Nevidna ženska smo se v Kavarni pogovarjali s Tino Mahkota. Pogovor je vodila Helena Koder.
Po premieri filma Medena koža smo se pogovarjali z Jungom, stripovskim umetnikom in soavtorjem filma. Pogovor je vodil Igor Prassel, po zaključku je sledila otvoritev razstave o nastajanju filma Medena koža v naši Galeriji. Druženje z umetnikom se je nato preselilo v Kavarno ob koncertu Litlle Comet-Aly, ki je napisala glasbo za omenjeni film. 
Po festivalski projekciji filma Zgodbe o konjih in ljudeh se je moderatorka Jedrt Jež Furlan pogovarjala z režiserjem Benediktom Erlingssonom.