Foto in video
 Premiera filma je potekala v prijetnem sproščenem vzdušju v prisotnosti filmske ekipe.
V sredo, 30. septembra, smo pričeli z novo sezono Filmskih srečanj ob kavi - poglejte pogovor z gostom Jožetom Dolmarkom, ki ga je vodila Helena Koder po projekciji filma Pojmo v dežju!

Po projekciji filma se je v Kavarni z ustvarjalci slovenske epizode omnibusa pogovarjal Juš Milčinski.

V okviru Evropskega tedna mobilnosti, ki je v letošnjem letu potekal pod sloganom Izbiraj. Spreminjaj. Združuj, smo pripravili kar nekaj zanimivih aktivnosti. Na Kolodvorski ulici, ki je bila ta dan zaprta za motorni promet, smo organizirali delavnice za otroke, na vrtu Kavarne pa postavili kino na prostem. 
Na premieri filma Medved Bamsi in mesto tatov je mlade nadebudneže obiskal tudi Kuža Pazi, za darilce pa so prejeli še čarobni Gromski med.

Premiera Zavarovalnice Triglav.
Ob Tolstojevem rojstnem dnevu in izidu knjige Pavla Basinskega Lev Tolstoj: Pobeg iz raja smo skupaj z Beletrino pripravili poseben dogodek. Po filmu so se pogovarjali Borut Kraševec, eden vodilnih prevajalcev ruske literature in Sovretov nagrajenec, dr. Blaž Podlesnik, docent na katedri za rusko književnost na ljubljanski Filozofski fakulteti, in Manca G. Renko, asistentka na oddelku za zgodovino UP FHŠ ter odgovorna urednica AirBeletrine.


Po premieri filma se je z režiserko Tatjano Božič pogovarjala novinarka Nika Vistoropski.


Letni kino na Kongresnem trgu omogočata Turizem Ljubljana in Zavarovalnica Triglav, pokrovitelj Kinodvora.