Foto in video
Po projekciji filma Rudar se je Boštjan Videmšek pogovarjal z režiserko Hanno Slak in Mehmedalijo Alićem, avtorjem knjige Nihče, po kateri je nastal film.

Pestremu filmskemu programu za najmlajše je v Kavarni sledila ustvarjalna igra z animatorkami iz Združenja Sezam.
Po Kinotripovi projekciji filma Rudar so se obiskovalci pogovarjali z režiserko filma Hanno Slak in igralcem Nikolajem Burgerjem.

Premierno smo prikazali film Rudar, na projekciji pa se nam je pridružila tudi velika filmska ekipa. V nabito polni dvorani je ogledu filma sledila predstavitev ekipe, ter pogovor z nekaterimi njenimi člani, po tem pa sproščeno druženje v naši kavarni še pozno v noč.

Letošnje uvodno srečanje je minilo ob ogledu filma Rudar in s pogovorom z režiserko Hanno Slak in Mehmedalijo Alićem.

Premiera letošnjega canskega zmagovalca Kvadrat je bila v znaku zaupanja in nezaupanja v sočloveka.
Po Kinotripovi projekciji filma Druga stran upanja so se mladi iz dijaške skupine Iskrica pogovarjali z N'tokom.
Tudi drugi dan se je dogajanje zaradi deževnega vremena preselilo pred in v Center Zalog.  
Dogajanje se je žaleo z malim impro maraton, za katerega je poskrbela ŠILA – Šolska impro liga. v nadaljevanju pa se jedogajanje premaknilo na filmsko platno, najprej s kratkimi mladinskimi filmi festivala Videomanija, potem pa še s filmom
Novi mulc.
Letos nam je zagodlo vreme in tako se je Film na ulici z ulice preselil v in pred Center Zalog.
Prizorišče dogajanja so prvi dan zavzeli mladi glasbeni ustvarjalci (Lara in Hana, Pyroxene, The Mint in DJ Ayit). Na ogled je bila tudi fotografska razstava Ne mi težit z mu'zko – mladi žuramo z Ljubljano avtorja Črta Piksija, v »chill out« kotičku pa so si mladi obiskovalci lahko privoščili poslikavo s kano in osvežujoči koktejl. Ko je padel mrak, so bili prikazani kratki mladinski filmi festivala Videomanija ter film Gospodična Nemitežit.
Zadnjih nekaj dni je bilo mogoče tudi v centru Ljubljane ujeti zvoke finske pesmi Skulaa tai delaa, ki se pojavi v filmu Druga stran upanja.