Foto in video
Na jesenski premieri filma Mama nas je v projekcijo pospremil glasbenik Vid Drašler.
Na premieri filma Kapitan Fantastični smo brali, pili in praznovali rojstni dan Noama Chomskega.
Na premierni projekciji dokumentarca Jureta Breceljnika Prečkanje Islandije smo se pogovarjali s protagonistom dokumentarca Jeromom Josserandom in asistentom režije in vodjo postprodukcije Tilnom Čuferjem. Z nami je bila številna filmska ekipa, ki je ustvarila prijeten in s čustvi nabit ponedeljkov večer.
Obiskovalce premiere filma Miles Davis je v film pospremil Brane Rončel.
Obiskovalci Filma na ulici so v soboto lahko odpotovali v morski svet z vodnim poligonom in piratskimi igrami ter hladno osvežitvijo v baru Pri hobotnici. Omislili so si lahko svoj poletni kana tatu in se v foto kotičku prestavili na morske sipine. Vse ob glasbeni podlagi mladega DJ Guna in v družbi ekipe Get Wet.
Ko je padel mrak, pa na platnu nerodnosti odraščanja v filmu Pretesna koža.
Pred in po premieri filma Učitelj Žaba smo spoznavali različne vrste dvoživk, ki živijo v Sloveniji, njihove značilnosti ter njihov življenjski prostor. Izdelali smo origami žabe iz papirja in preverili, katera je najhitrejša. Z namiso bili Daniela Vlačić in Maja Sopotnik iz Herpetološkega društva – Societas herpetologica slovenica.

Na premieri Zavarovalnice Triglav nas je obiskal tudi Kuža Pazi.
Ta dan je bil v znamenju DJ-anja, plesa, grafitiranja, vožnje z bmx-om, rolarji in skejtom. Z nami so bili športni center Urban Roof, plesna šola BAST, Adam Illusion Art in DJ Guna.
Dan je zaključil ogled filma Utrip ljubezni.
Projekcija filma Rešitev v zadnjem trenutku je bila posvečena dvajseti obletnici Slovenske kinoteke. Film je v živo na klavirju spremljal Neil Brand, eden vodilnih svetovnih spremljevalcev nemih filmov.
Slavnostna slovenska premiera restavriranega in digitaliziranega filma Franceta Štiglica Dolina miru pod pokroviteljstvom predsednika države ob petindvajsetletnici Republike Slovenije in šestdesetletnici filma.

S projekcijo smo se poklonili tudi dnevu spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov. Premiere sta se udeležila častna gosta, filmska Lotti in Marko, igralca Eveline Wohlfeiler in Tugo Štiglic, za katera je bilo to prvo srečanje v Sloveniji po šestdesetih letih od snemanja filma.
Tako čaroben je pogled z grajskega stolpa na prizorišče Filma pod zvezdami.