Foto in video
Na posebni projekciji filma TIR na Kinodvorišču so se nam pridružili režiser filma Alberto Fasulo, producentka Nadja Trevisan, glavni igralec Branko Završan in igralka Lučka Počkaj. Po filmu je Branko Završan množico navdušil s šansoni Jacquesa Brella - pod skupnim imenom Senca tvojga psa.
Zadnji dan letnega kina na Kongresnem trgu smo preživeli ob ogledu filmske klasike Moje pesmi, moje sanje.
V Letu kina, ko Kinodvor praznuje 90-letnico, se ob svoji spominjamo tudi zgodovine ostalih kinematografov v Ljubljani. Na ljubljanskem kino zemljevidu se je od leta 1896 zarisalo kar 74 kino prizorišč. Med njimi je tudi Kongresni trg, kjer so si gledalci kinopredstave ogledali že leta 1941. Tokrat smo kino na prostem pričarali v treh večerih, posvečenih trem posebnim priložnostim: 100 -letnici »potepuha« Charlieja Chaplina, 2.000-letnici Emone in 90-letnici Kinodvora. Na platnu pred pročeljem Slovenske filharmonije (nekoč elitnega kina Matica) so v soju filmskega snopa zažareli Cirkus, Ben-Hur in Moje pesmi, moje sanje.
Po projekciji filma Večna ljubimca je Paraliterarna organizacija I.D.I.O.T. predstavila svojo 12. številko, ki se je v fuziji literature, mozaika Andreja Koruze, vizualizaciji Izland in glasbe jesusonextasy uprostorila na letnem dvorišču Kinodvora. Dogodek je v eter neposredno prenašal Radio Študent.
Po premieri filma Večna ljubimca, otvoritvenem filmu našega letnega platna na Kinodvorišču, smo se prepustili muzikalni panorami Detroita z DJ Matejo Babnik in nakupovali na sejmu gramofonskih plošč.
Po premieri filma Bekas je bilo v okolici Kinodvora zelo pestro.
09.06.2014 Premiera filma TIR
Po premieri filma TIR je v naši Kavarni potekal pogovor z ustvarjalcema filma, Brankom Završanom in Lučko Počkaj, ki ga je vodil Denis Valič.

21.05.2014 Premiera filma Poti
Po premieri filma Poti se je Meta Krese pogovarjala z Arnejem Hodaličem, urednikom fotografije pri National Geographic.
Leto kina na pin-up večeru z rock'n'roll klasiko na velikem platnu v Kinu Šiška, nekoč najmodernejšem na Kino zemljevidu!
Filmsko-vzgojnih programov je v Sloveniji vse več. Odvijajo se v šolah, knjižnicah, kulturnih domovih in kinematografih. Nekateri programi filmske vzgoje spodbujajo ogled kakovostnih filmov in vzgajajo kritičen pogled, spet drugi spodbujajo predvsem ustvarjalnost mladih na področju filma. Kakšna je vloga kinematografov pri izvajanju filmske vzgoje? Kako naj se kino povezuje z vzgojno-izobraževalnimi ustanovami, kakšne programe naj pripravlja za najstnike in kakšno je razmerje med kinom in novimi mediji pri izvajanju filmske vzgoje? To so osnovna vprašanja, na katera smo skušali odgovoriti na mednarodni konferenci.