Foto in video
Po ogledu filma 45 let so se naši abonenti pogovarjali z Majdo Mramor, specialistko klinične psihologije in gestalt izkustveno družinsko terapevtko.

Premiere filma Ustava republike Hrvaške so se udeležili ustvarjalci filma: režiser Rajko Grlić, igralec Dejan Aćimović, kostumograf Leo Kulaš in Jani Sever iz produkcijske hiše Sever&Sever.

Po ogledu filma Tiha strast so o delu Emily Dickinson razpravljali Miklavž KomeljRegina GuimarãesMetka Krašovec,Veronika Dintinjana inTadeja Spruk.
Po premieri dokumentarca Maraton! se je Igor E. Bergant pogovarjal z Vlasto Jalušič, politologinjo in feministko, Urbanom Praprotnikom, tekaškim trenerjem in publicistom, Andrejem Razdrihom, pobudnikom Ljubljanskega maratona in predsednikom organizacijskega odbora LM ter Samom Rugeljem, urednikom, založnikom, pisateljem in tekačem.

Letošnji festival Mesto žensk je odprl film No home Movie, pred nedavnim preminule režiserke Chantal Akerman. Ogledu filma je sledil pogovor z režiserkino dolgoletno sodelavko, montažerko Claire Atherton.
Na premieri filma Najin svet je bila z nami režiserka Yoon Ga-eun. Po filmu je spregovorila o svetu otroških odnosov, ki so na prvi pogled morda preprosti, pa vendar polni čustev.
Na premieri filma Naš vsakdan se nam je pridružila režiserka in scenaristka Ines Tanović, poleg nje pa še številna filmska ekipa.

Naši abonenti so si za dobor jutro ogledali film Naš vsakdan, po ogledu pa so se družili z režiserko in scenaristko filma Ines Tanović.

Izobraževanje, ki ga je organiziral Oddelek za predšolsko vzgojo in izobraževanje MOL, je bilo namenjeno ravnateljem, svetovalnim službam ter drugim strokovnim sodelavcem ljubljanskih osnovnih in srednjih šol. Ogledali smo si film Najin svet, ogledu pa je sledil pogovor s strokovnjakoma dr. Zdenkom Medvešem in red. prof. dr. Robijem Krofličem.

22.09.2016 Prvaki iz leta '56
Na projekciji dokumentarnega filma Prvaki iz leta '56 je bila z nami filmska ekipa in in nekaj nekdanjih košarkarskih prvakov iz Zrenjanina in Slovenije, s katerimi se je po projekciji pogovarjal Goran Vojnović