Foto in video
Slavnostna slovenska premiera restavriranega in digitaliziranega filma Franceta Štiglica Dolina miru pod pokroviteljstvom predsednika države ob petindvajsetletnici Republike Slovenije in šestdesetletnici filma.

S projekcijo smo se poklonili tudi dnevu spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov. Premiere sta se udeležila častna gosta, filmska Lotti in Marko, igralca Eveline Wohlfeiler in Tugo Štiglic, za katera je bilo to prvo srečanje v Sloveniji po šestdesetih letih od snemanja filma.
Posebni projekciji filma Koga napasti zdaj je sledil živ prenos pogovora z režiserjem Michaelom Moorom. Projekcija je ta dan potekala v vseh državah, v katerih je režiser snemal film, režiser se nam pa je po ogledu oglasil s festivala Traverse City Film Festival.

V petek, 15. julija, smo si v okviru Filma pod zvezdami pogledali tretjo od letošnjih osmih predpremier. Film Koga napasti zdaj, ki ga je režiser Michael Moore posnel tudi v Sloveniji, si je prišel ogledat tudi predsednik Borut Pahor!
Letošnji Film pod zvezdami smo otvorili s slovenskim filmom Houston, imamo problem!. Obiskovalce projekcije je s platna pozdravil tudi režiser filma Žiga Virc, ki se je tisti čas mudi na festivalu v Karlovyh Varyh.
Kako lepo je odmeval Janisin magični glas v vetru Kinodvorišča. Po filmu Janis Joplin: Otožno dekle pa še glasovi njenih sodobnikov, izpod prstov DJa Oskarja Modela.

Kinodvorišče omogoča Zavarovalnica Triglav, pokrovitelj Kinodvora.
Za nami je še ena edicija slovenskih kratkih in enega malo daljšega. Obiskali so nas predstavniki vseh treh filmskih ekip, mraz pa nas je iz Kinodvorišča pregnal v varno zavetje naše dvorane.

Kinodvorišče omogoča Zavarovalnica Triglav, pokrovitelj Kinodvora.
Večer v razgretem Kinodvorišču smo preživeli s šestimi tekmovalnimi gospodi, ki jih je ukrotila ena sama dama, režiserka filma Chevalier Athina Rachel Tsangari.

Kinodvorišče omogoča Zavarovalnica Triglav, pokrovitelj Kinodvora.
Takole smo v Kinodvorišču premierno prikazali letošnjega berlinskega zmagovalca, dokumentarni film Odprto morje.

Kinodvorišče omogoča Zavarovalnica Triglav, pokrovitelj Kinodvora.
V sredo, 8. junija, smo s premiero filma Ta nora 80a odprli že sedmo edicijo letnega kina v atriju Slovenskih železnic. A ker nam jo je zagodlo vreme, smo si film pogledali v Dvorani in se družili v Kavarni!

Kinodvorišče omogoča Zavarovalnica Triglav, pokrovitelj Kinodvora.
Na prvi poletni dan smo v Parku Tivoli ob Čolnarni prikazali dokumentarec Sol zemlje v sodelovanju z Mestnim muzejem in galerijami Ljubljana. Brezplačna projekcija je bila eden izmed prvih spremljevalnih dogodkov ob razstavi Geneza, ki je do konca avgusta na ogled v Mestnem muzeju in Galeriji Jakopič.