Foto in video
Po projekciji filma Rdeča želva se je Helena Koder pogovarjala z festivala Animateka Igorjem Prasslom in avtorico animiranih filmov Špelo Čadež.

 
Na premieri predbožične pravljice Prespati pri prijateljici so našim Kinobalonovcem delali družbo baloni.
28.11.2016 Naši kratki 10
 Projekcija filmov Stopnice, Slovo, Zgodba o uspehu in Nočna ptica ob prisotnosti avtorjev in filmskih ekip.
32. festival LGBT filma smo otvorili s filmom Babica, pred katerim se je odvrtel še predfilm Bazen.
 Po ogledu filma Most vohunov je bil naš gost odvetnik Dino Bauk.

Najprej je o tematski retrospektivi na 27. Liffe na kratko spregovorila Varja Močnik, po tem pa je sledila predstavitev projekta Novi kino za Ljubljano ob kateri so spregovorili: Nina Peče Grilc, prof. dr. Aleš Vodopivec, Meta Hočevar in Aleksander S. Ostan, na dogodku pa so bili prisotni tudi sodelujoči študenti.

Na 27. LIFFu se se oglasili številni ustvarjalci filmov, s katerimi so po projekcijah potekali pogovori.


V treh počitniških dneh so udeleženci delavnice spoznali osnove animacije in izdelali animirani napovednik za 9. festival Bobri. Mentorici sta bili Andreja Goetz in Jelena Dragutinović (Društvo za izvajanje filmske vzgoje Slon).
9. edicijo maratona groze, gorja in gravža smo preživeli v temi in strahu pred smrtjo.

Ambient so oblikovali oblikovalec svetlobe Grega Mohorčič in scenografinji Hanna Juta Kozar in Nastja Miheljak. Fotografije v Galeriji pa so delo fotografa Petra Fetticha. 
Po ogledu filma Kubo in dve struni so se najpogumnejši odpravili na delavnico maskiranja, kjer so se prelevili v strašne face noči čarovnic. Za mlade junake je poskrbela ekipa Cosmic Glitch