Foto in video
Po ogledu Herzogove Puščavske kraljice so se naši abonenti pogovarjali z Ervinom Hladnikom Milharčičem.

Na premieri filma Rdeča želva v sredo, 18. januarja, je v družbi režiserja Michaëla Dudoka de Wita prva zasedba Kinotripovcev javno predala štafeto novim mladim silam, ki za konec marca že pripravljajo 2. mednarodni filmski festival Kinotrip – mladi za mlade.

Po včerajšnji premierni projekciji filma Matura se nam je režiser Cristian Mungiu v pogovoru pridružil preko Skypa, saj je moral na žalost zaradi poslabšanja vremenskih razmer v Romuniji svojo prisotnost v Kinodvoru odpovedati. Vabljeni k ogledu pogovora!

Po ogledu dokumentarca Biserni gumb so se naši abonenti pogovarjali z g. Simonom Teccom, ki je z njimi delil lastne izkušnje iz takratnega Čila. 

Tako smo se v torek in četrtek, 20. in 22. decembra s Patersonom podali na vožnjo z avtobusom, na kateri je obiskovalce Nejc Bahor Biga popeljal skozi poezijo Williama C. Williamsa, ki je pisal Paterson, mlade pesnice - Urška Kramberger, Ana Marija Garafol, Ana Svetel, Julija Ovsec in Maša Danijel - pa so nas vodile po poeziji, ki jo pišejo Ljubljani.

Po dopoldanski projekciji abonmaja v sredo, 21. decembra, se je Helena Koder pogovarjala z Žigo Vircem, režiserjem filma Houston, imamo problem!.

Na premieri težko pričakovanega Tonija Erdmanna je bil z nami tudi naš pokrovitelj Zavarovalnica Triglav.
Po projekciji filma Rdeča želva se je Helena Koder pogovarjala z festivala Animateka Igorjem Prasslom in avtorico animiranih filmov Špelo Čadež.

 
Na premieri predbožične pravljice Prespati pri prijateljici so našim Kinobalonovcem delali družbo baloni.
28.11.2016 Naši kratki 10
 Projekcija filmov Stopnice, Slovo, Zgodba o uspehu in Nočna ptica ob prisotnosti avtorjev in filmskih ekip.