Foto in video
Po svetovni premieri na newyorškem filmskem festivalu Tribeca, smo film Houston, imamo problem! dočakali tudi v Kinodvoru. Z gledalci si je film ogledala tudi celotna filmska ekipa, z režiserjem Žigo Vircem na čelu.
Kinobalon je dobil ime prav po filmu Rdeči balon, enem najlepših filmov vseh časov. Ob priložnosti Kinobalonovega koncerta so učenci Glasbene šole Franca Šturma v živo ob filmu izvedli nove klavirske skladbe Andreja Goričarja.
Po ogledu filma Mama, sta se naša direktorica Nina Peče Grilc in pomočnik direktorice za program Koen Van Daele pogovarjala z režiserjem Vladom Škafarjem in igralko Natašo Tič Ralijan.

Po projekciji filma Človeški kapital smo se pogovarjali z romanistko, prevajalko in lektorico gostjo Veroniko Simoniti.

Na premierni projekciji filma Mama se nam je pridružila filmska ekipa. Ogledu filma je sledil še ogled razstave akvarelov Krožne pesmi, le-temu pa še sproščeno druženje v naši Kavarni.
Na premieri filma Fantomski deček nas je obiskal producent filma Jacques-Rémy Girerd.
27.03.2016 Kinotrip: 4. dan
Kinotrip se je zaključil v slogu, s krono in vijoličnim lamborghinijem - s filmom Princ.
26.03.2016 Kinotrip: 3. dan
Tretji dan so Kinotripovci za zajtrk ob ogledu filma Ko je Marnie bila tam in knjižnici mang potovali na Japonsko.  Popoldne so se podali v studio Viba film, ki je tudi prizorišče snemanja animiranih filmov Koyaa. Zvečer pa sta nas ob filmu Mustang, obiskali mladi igralki Tuğba Sunguroğlu in Ilayda Akdoğan.

25.03.2016 Kinotrip: 2. dan
Drugi dan Kinotripa nas je na filmu Beautiful Girl obiskal igralec Marlon Boess, ob Princu so se naši obiskovalci lahko preizkusili v grafitiranju, ob Deathgasmu pa so se v horror make-up studiu in pred zelenim platnom spremenili v demonska bitja.