Foto in video
Večer v razgretem Kinodvorišču smo preživeli s šestimi tekmovalnimi gospodi, ki jih je ukrotila ena sama dama, režiserka filma Chevalier Athina Rachel Tsangari.
Takole smo v Kinodvorišču premierno prikazali letošnjega berlinskega zmagovalca, dokumentarni film Odprto morje.
V sredo, 8. junija, smo s premiero filma Ta nora 80a odprli že sedmo edicijo letnega kina v atriju Slovenskih železnic. A ker nam jo je zagodlo vreme, smo si film pogledali v Dvorani in se družili v Kavarni!
Na prvi poletni dan smo v Parku Tivoli ob Čolnarni prikazali dokumentarec Sol zemlje v sodelovanju z Mestnim muzejem in galerijami Ljubljana. Brezplačna projekcija je bila eden izmed prvih spremljevalnih dogodkov ob razstavi Geneza, ki je do konca avgusta na ogled v Mestnem muzeju in Galeriji Jakopič.
Po ogledu filma Psi brezčasja, se je Ženja Leiler pogovarjala z režiserjem Matejem Nahtigalom, scenaristom Zoranom Benčičem in igralcev Primožem Vrhovcem.

Na zadnji projekciji letošnjega abonmaja Filmskih srečanj ob kavi se je Helena Koder po projekciji filma Sol zemlje pogovarjala z Marijo Skočir iz Mestnega muzeja in galerij Ljubljane in Manco Juvan, fotografinjo.

Po ogledu filma Gašper in Petra na safariju je Mare Čare v Kavarni za otroke izdeloval divje živali iz balonov.
Otrokom in njihovim družinam v bolnišnici smo omogočili, da so si ogledali animirani film Fantomski deček, ki je sicer na ogled samo v Kinodvoru in v kinematografih po Sloveniji. Otroke je obiskal Kuža Pazi in jim podaril balone in filmska darila.
Kino so podarili Zavarovalnica Triglav, Kinodvor in Društvo 2 koluta.
Premierni projekciji filma Puščavska kraljica je sledilo sproščeno druženje v naši Kavarni. Z nami je bil tudi pokrovitelj Kinodvora, Zavarovalnica Triglav.
Po svetovni premieri na newyorškem filmskem festivalu Tribeca, smo film Houston, imamo problem! dočakali tudi v Kinodvoru. Z gledalci si je film ogledala tudi celotna filmska ekipa, z režiserjem Žigo Vircem na čelu.