Foto in video
V Letu kina in ob stoti obletnici začetka prve svetovne vojne smo 7. septembra predstavili enega največjih protivojnih filmov vseh časov, Veliko parado. Restavrirano klasiko iz leta 1925 smo predvajali na edinstvenem prizorišču SNG Opere in Baleta v Ljubljani, kjer je od maja 1915 do septembra 1918 deloval Kino Central. Film je na klavirju v živo spremljal Neil Brand, eden vodilnih svetovnih spremljevalcev nemih filmov.
Po premieri filma Kaj ti je film smo se družili z režiserko Sabino Đogić in nastopajočimi v filmu.
V sodelovanju z Dramsko šolo Barice Blenkuš in društvom DZMP smo konec avgusta izvedli desetdnevno filmsko delavnico igranega filma. Tema delavnice je bila kino, potekala pa je v okviru projekta Leto kina. Bilo je zelo živahno in kreativno!

V soboto, 16. avgusta, smo uspešno zaključili že šesto sezono Filma pod zvezdami, ki ga pripravljamo v sodelovanju s soorganizatorjem Javnim zavodom Ljubljanski grad in Mestno občino Ljubljana. V okviru projekta si poleti privoščimo izbor odmevnih filmov pretekle kinematografske sezone v letnem kinu na dvorišču Ljubljanskega gradu.

Kako smo se imeli, si lahko pogledate tudi na tem kratkem videu:
Letošnji Film pod zvezdami smo slavnostno otvorili filmom Razredni sovražnik in predfilmom Boles. Na ovtoritvi sta se nam pridružili obe filmski ekipi. Pred filmoma pa smo se na rdeči preprogi družili z zvezdniki filma Šund, ter slikali na Pločniku pod zvezdami.
20.07.2014 Kinodvorišče 2014
Med 18. junijem in 20. julijem 2014 se je Kinodvorovo platno vsak večer preselilo na plano. Letošnji program je bil zelo pester, pričeli pa smo ga s premiero filma Večna ljubimca Jima Jarmuscha. Preverite, kako smo se imeli na tem kratkem videu.
Premiero filma Trgovinica za samomore smo pospremili s kolažem živahne godbe DJ Zhe-ja in mrakobnih posnetkov VJ Bakta.

Na posebni projekciji filma TIR na Kinodvorišču so se nam pridružili režiser filma Alberto Fasulo, producentka Nadja Trevisan, glavni igralec Branko Završan in igralka Lučka Počkaj. Po filmu je Branko Završan množico navdušil s šansoni Jacquesa Brella - pod skupnim imenom Senca tvojga psa.
Zadnji dan letnega kina na Kongresnem trgu smo preživeli ob ogledu filmske klasike Moje pesmi, moje sanje.
V Letu kina, ko Kinodvor praznuje 90-letnico, se ob svoji spominjamo tudi zgodovine ostalih kinematografov v Ljubljani. Na ljubljanskem kino zemljevidu se je od leta 1896 zarisalo kar 74 kino prizorišč. Med njimi je tudi Kongresni trg, kjer so si gledalci kinopredstave ogledali že leta 1941. Tokrat smo kino na prostem pričarali v treh večerih, posvečenih trem posebnim priložnostim: 100 -letnici »potepuha« Charlieja Chaplina, 2.000-letnici Emone in 90-letnici Kinodvora. Na platnu pred pročeljem Slovenske filharmonije (nekoč elitnega kina Matica) so v soju filmskega snopa zažareli Cirkus, Ben-Hur in Moje pesmi, moje sanje.