Foto in video
Po ogledu filma Psi brezčasja, se je Ženja Leiler pogovarjala z režiserjem Matejem Nahtigalom, scenaristom Zoranom Benčičem in igralcev Primožem Vrhovcem.

Na zadnji projekciji letošnjega abonmaja Filmskih srečanj ob kavi se je Helena Koder po projekciji filma Sol zemlje pogovarjala z Marijo Skočir iz Mestnega muzeja in galerij Ljubljane in Manco Juvan, fotografinjo.

Po ogledu filma Gašper in Petra na safariju je Mare Čare v Kavarni za otroke izdeloval divje živali iz balonov.
Otrokom in njihovim družinam v bolnišnici smo omogočili, da so si ogledali animirani film Fantomski deček, ki je sicer na ogled samo v Kinodvoru in v kinematografih po Sloveniji. Otroke je obiskal Kuža Pazi in jim podaril balone in filmska darila.
Kino so podarili Zavarovalnica Triglav, Kinodvor in Društvo 2 koluta.
Premierni projekciji filma Puščavska kraljica je sledilo sproščeno druženje v naši Kavarni. Z nami je bil tudi pokrovitelj Kinodvora, Zavarovalnica Triglav.
Po svetovni premieri na newyorškem filmskem festivalu Tribeca, smo film Houston, imamo problem! dočakali tudi v Kinodvoru. Z gledalci si je film ogledala tudi celotna filmska ekipa, z režiserjem Žigo Vircem na čelu.
Kinobalon je dobil ime prav po filmu Rdeči balon, enem najlepših filmov vseh časov. Ob priložnosti Kinobalonovega koncerta so učenci Glasbene šole Franca Šturma v živo ob filmu izvedli nove klavirske skladbe Andreja Goričarja.
Po ogledu filma Mama, sta se naša direktorica Nina Peče Grilc in pomočnik direktorice za program Koen Van Daele pogovarjala z režiserjem Vladom Škafarjem in igralko Natašo Tič Ralijan.

Po projekciji filma Človeški kapital smo se pogovarjali z romanistko, prevajalko in lektorico gostjo Veroniko Simoniti.

Na premierni projekciji filma Mama se nam je pridružila filmska ekipa. Ogledu filma je sledil še ogled razstave akvarelov Krožne pesmi, le-temu pa še sproščeno druženje v naši Kavarni.