Foto in video
Novo sezono Filmskih srečanj ob kavi - Abonmaja za poznejša leta, smo v sodelovanju z 20. mednarodnim festivalom sodobnih umetnosti Mesto žensk pričeli s premiero filma Bettie gre. Po filmu je v Kavarni potekal potekal pogovor z Evo D. Bahovec, ki ga je moderirala Helena Koder. 
Po premieri filma Mama Evropa smo poklepetali z ustvarjalci filma, Petro Seliškar, Terro Ferro Seliškar in Brandom Ferrom. Pogovor je vodila Varja Močnik.
27. septembra smo pred filmom Peter in volk premierno prikazali filma, ki sta nastala na letošnji poletni filmski delavnici: Fantom iz Kinodvora in Skrivnost kinooperaterja. Z nami so bili udeleženci delavnice in njihovi mentorji.Na premieri zadnjega Ken Loachovega filma Jimmyjev dom je bil z nami glavni igralec Barry Ward, oz. Jimmy, kot je ime njegovemu filmskemu liku. Po projekciji je s simpatičnim igralcem v Dvorani potekal klepet, ki ga je vodil programski vodja Kinodvora, Koen Van Daele. Po pogovoru smo se se družili v naši Kavarni, kjer je vladalo živahno irsko vzdušje, za kar je poskrbelo Veleposlaništvo Irske.  
V Kinodvoru so se ljubljanskemu občinstvu predstavili zmagovalni filmi letošnjega Festivala slovenskega filma in njihove filmske ekipe.
V okviru Leta kina in Festivala Lutke 2014 smo v Kinobalonu predstavili premiero animiranega filma Peter in volk. Po filmu smo si ogledali še kratek dokumentarec o tem, kako je nastajalo to filmsko delo, v naši Kavarni pa je potekala delavnica animiranja lutk.
V Letu kina in ob stoti obletnici začetka prve svetovne vojne smo 7. septembra predstavili enega največjih protivojnih filmov vseh časov, Veliko parado. Restavrirano klasiko iz leta 1925 smo predvajali na edinstvenem prizorišču SNG Opere in Baleta v Ljubljani, kjer je od maja 1915 do septembra 1918 deloval Kino Central. Film je na klavirju v živo spremljal Neil Brand, eden vodilnih svetovnih spremljevalcev nemih filmov.
Ob 100. obletnici rojstva Tove Jansson smo v Kinodvoru praznovali Mumin dan. Ogledali smo si projekcijo animiranega celovečernega filma Mumini lovijo komet in se v naši Kavarni posladkali z najljubšo hrano Muminov - palačinkami. Po ogledu filma smo odprli razstavo likovnih in literarnih del o Muminih, ki so jih ustvarili slovenski otroci  med poletnimi počitnicami.
Po premieri filma Kaj ti je film smo se družili z režiserko Sabino Đogić in nastopajočimi v filmu.
V sodelovanju z Dramsko šolo Barice Blenkuš in društvom DZMP smo konec avgusta izvedli desetdnevno filmsko delavnico igranega filma. Tema delavnice je bila kino, potekala pa je v okviru projekta Leto kina. Bilo je zelo živahno in kreativno!