Foto in video
Po premieri filma Mama je ena sama se je Boštjan Napotnik pogovarjal z režisejem in scenaristom Mihom Čelarjem in protagonistko Tatjano Knežević. Pogovoru je sledilo presenečenje in druženje v Kavarni.
Po premieri dokumentarnega filma Pogled tišine se je z režiserjem Joshuo Oppenheimerjem pogovarjal Ervin Hladnik Milharčič.

Otrokom in njihovim družinam v bolnišnici smo podarili kino. Animirani film Mumin na Azurni obali, ki je sicer na ogled samo v Kinodvoru in v kinematografih po Sloveniji, je bil 12. maja predvajan v vseh sobah Pediatrične klinike. Otroke je obiskal Kuža Pazi, ki jim je podaril še balone in muminstripe založbe Sanje. Kino je podarila Zavarovalnica Triglav in Kinodvor.
Ob svetovnem Dnevu Zemlje smo premierno predstavili film Sol zemlje. Projekciji je v Dvorani sledil pogovor Juretom Erženom, Joštom Frankom in Boštjanom Videmškom, ki ga je vodil Arne Hodalič, urednik fotografije pri National Geographicu Slovenija.
S filmom Z Molièrom na kolesu smo zaključili letošnji sezoni Abonmaja za poznejša leta in Filmskih srečanj ob kavi.  Zadnji projekciji v tej sezoni je v Kavarni sledil pogovor z gostom Vladimirjem Pogačnikom, z njim se je pogovarjala Helena Koder.

Od 16. do 19. aprila je v Kinodvoru in Slovenski kinoteki potekal že drugi vikend-festival filmske groze Kurja polt, posvečen kultom, klasikam in žanrskim odpadnikom. Častni gost festivala je bil legenda italijanske grozljivke Lamberto Bava, s katerim se je po projekciji filma Stekli psi v Kinodvoru pogovorjala Maša Peče. Posnetek pogovora si lahko ogledate v spodnjem videu. Na spodnjih fotografijah lahko preverite tudi razgiban festivalski utrip.

Na premieri programa Cipercoper in prijatelji so se nam pridružili avtorji filmov, filmski junaki pa so za en dan skočili tudi v našo Kavarno, kjer so jih lahko ogledali obiskovalci.
Po premieri filma Pasolini smo otvorili razstavo Salò, zadnji film Piera Paola Pasolinija, ki bo v naši galeriji na ogled do 30. aprila.  Obiskovalce premiere smo presenetili tudi z izredno projekcijo še neobjavljenega ter enega zadnjih intervjujev s Pasolinijem.

Razstavo so podprli Demiurg, Cinemazero in Italijanski inštitut za kulturo v Sloveniji.   
Po projekciji filma Nebraska se je Helena Koder pogovarjla z gostom, Marcelom Štefančičem, jr.