Foto in video
Po projekciji filma Grand Budapest hotel se je Helena Koder pogovarjala z gostom Bogdanom Lipovškom.
Ob izidu nove knjige Mirjane Borčić Odstiranje pogleda: Spomini, izkušnje, spoznanja smo se z avtorico pogovarjali o tem, kaj je filmska vzgoja, kakšni so njeni cilji in metode ter kako so njeno delo zaznamovale dolgoletne profesionalne in osebne izkušnje.
Na premieri sedmih novih epizod o Piki in Packi smo se sladkali in maskirali.

Novo sezono Filmskih srečanj ob kavi - Abonmaja za poznejša leta, smo v sodelovanju z 20. mednarodnim festivalom sodobnih umetnosti Mesto žensk pričeli s premiero filma Bettie gre. Po filmu je v Kavarni potekal potekal pogovor z Evo D. Bahovec, ki ga je moderirala Helena Koder. 
Po premieri filma Mama Evropa smo poklepetali z ustvarjalci filma, Petro Seliškar, Terro Ferro Seliškar in Brandom Ferrom. Pogovor je vodila Varja Močnik.
27. septembra smo pred filmom Peter in volk premierno prikazali filma, ki sta nastala na letošnji poletni filmski delavnici: Fantom iz Kinodvora in Skrivnost kinooperaterja. Z nami so bili udeleženci delavnice in njihovi mentorji.Na premieri zadnjega Ken Loachovega filma Jimmyjev dom je bil z nami glavni igralec Barry Ward, oz. Jimmy, kot je ime njegovemu filmskemu liku. Po projekciji je s simpatičnim igralcem v Dvorani potekal klepet, ki ga je vodil programski vodja Kinodvora, Koen Van Daele. Po pogovoru smo se se družili v naši Kavarni, kjer je vladalo živahno irsko vzdušje, za kar je poskrbelo Veleposlaništvo Irske.  
V Kinodvoru so se ljubljanskemu občinstvu predstavili zmagovalni filmi letošnjega Festivala slovenskega filma in njihove filmske ekipe.
V okviru Leta kina in Festivala Lutke 2014 smo v Kinobalonu predstavili premiero animiranega filma Peter in volk. Po filmu smo si ogledali še kratek dokumentarec o tem, kako je nastajalo to filmsko delo, v naši Kavarni pa je potekala delavnica animiranja lutk.
V Letu kina in ob stoti obletnici začetka prve svetovne vojne smo 7. septembra predstavili enega največjih protivojnih filmov vseh časov, Veliko parado. Restavrirano klasiko iz leta 1925 smo predvajali na edinstvenem prizorišču SNG Opere in Baleta v Ljubljani, kjer je od maja 1915 do septembra 1918 deloval Kino Central. Film je na klavirju v živo spremljal Neil Brand, eden vodilnih svetovnih spremljevalcev nemih filmov.