Foto in video
Letošnji Festival migrantskega filma smo otvorili s filmom Jaz, črnec. Nagrajeno. Obiskovalce je pred filmom pozdravila režiseka filma Ro Caminal, po njem pa so lahko okusili afriško kuhinjo.
Filma, ki sta sicer na ogled samo v Kinodvoru, Medved Bamsi in čarovničina hči ter April in nenavadni svet, sta bila 24. maja 2017 predvajana v vseh sobah Pediatrične klinike UKC Ljubljana. Otroke je obiskal Kuža Pazi in jim podaril filmska darila.
Kino smo podarili skupaj s pokroviteljem Kinodvora – Zavarovalnico Triglav in Fivio.
Projekciji dokumentarnega filma Dom, ljubi dom je sledil pogovor s psihologinjo Alenko Kobolt, socialnim pedagogom in vzgojiteljem v stanovanjski skupini Petrom Steničnikom in režiserko filma Majo Prettner

Na premieri filma Služkinja, korejskega mojstra Park Chan-wook-a, je bila z nami tudi Zavrovalnica Triglav, pokrovitelj Kinodvora. 
Po uspešni predstavitvi prvega dela animirane miniserije o mačku Muriju, ki se je odvila leta 2013, so ustvarjalci animacijskega studia Invida predstavili drugi del serije. Otrokom se je pred ogledom predstavila filmska ekipa, po njem pa so se mastili z miškami in sladkali z mačjo čokolado.
Na letošnjem zadnjem srečanju ob kavi je z našimi abonenti po filmu Gospod sodnik spregovoril odvetnik Peter Čeferin.

Premiere slovenskega celovečerca Komedija solz so se udeležili režiser in scenarist Marko Sosič ter glavna igralca Marjuta Slamič in Ivo Barišič

Po ogledu filma V žarišču se je z našimi abonenti pogovarjala novinarka in publicistka Mojca Širok

Na premieri filma Gospodična Nemitežit so obiskovalce ogreli mladi rokerji z obale O.K. Junior.

Po filmu Zaklad se je z našimi abonenti pogovarjal Vito Taufer, vlogo moderatorke pa je izjemoma prevzela Varja Močnik.