Foto in video
Otvoritev letošnjega Film bod zvezdami je pripadla animaciji. Nočna ptica Špele Čadež je gledalce pospremila v ogled poetične Rdeče želve, pred katerim je gledalce s platna na kratko nagovoril tudi režiser Michaël Dudok de Wit.
Zadnji junijski dan je bil pri nas namenjen prav posebnemu filmskemu dvojčku. Ob 19. uri je bila v Dvorani predvajana 35-milimetrska kopija Modrega žameta, enega ključnih filmov osemdesetih let, ki ga je režiser David Lynch opisal kot »sanje o čudnih željah, zavite v detektivsko zgodbo«.
Ob 21.30 pa ji je (zaradi dežja prav tako v Dvorani) sledila še projekcija impresionističnega, poetičnega dokumentarca Ponovni pogled na Modri žamet. Lep glasbeni uvod vanj je naredila Irena Predarežiser Peter Braatz in producentka Ida Weiss pa sta pred filmom še na kratko nagovorila obiskovalce. 
V naši Galeriji si lahko do 31. avgusta ogledate tudi razstavo fotografij Petra Braatza s snemanja filma Ponovni pogled na Modri žamet.

Z nami je bila tudi Zavrovalnica Triglav, pokrovitelj Kinodvora.
Na svoj račun so ta večer prišli oboževalci ene najbolj vplivnih rock skupin vseh časov, The StoogesJim Jarmusch, Iggyjev dolgoletni prijatelj in sopotnik, je posnel dokumentarec Gimme Danger, ki je svetovno premiero doživel na lanskem festivalu v Cannesu. Za glasbo po filmu je poskrbel jahač plošč BIGor

Z nami je bila tudi Zavrovalnica Triglav, pokrovitelj Kinodvora.
Pred filmom Glasba je časovna umetnost 2, LP film Buldožer - Pljuni istini u oči sta spregovorili režiserka Varja Močnik in scenaristka Barbara Kelbl, projekciji pa je sledil pogovor o rodovitnosti časa, v katerem so hruško razmisleka otresali propagaj in kvasitelj Marko Brecelj, nadsmrtni tajnik KUDa France Prešeren Želko Pelicon, kustos samouk Vasja Cenčič, slikar in pisatelj Arjan Pregl ter ustvarjalka Nika Autor.

Z nami je bila tudi Zavrovalnica Triglav, pokrovitelj Kinodvora.
V torek, 20. junija smo pričeli sezono letnega kina s Kinodvoriščem. Premierno smo v prisotnosti filmske ekipe in nekaterih članov skupine Buldožer predstavili novi slovenski dokumentarec Glasba je časovna umetnost 2 LP film Buldožer – Pljuni istini u oči!

Z nami je bila tudi 
Zavrovalnica Triglav, pokrovitelj Kinodvora.
Letošnji Festival migrantskega filma smo otvorili s filmom Jaz, črnec. Nagrajeno. Obiskovalce je pred filmom pozdravila režiseka filma Ro Caminal, po njem pa so lahko okusili afriško kuhinjo.
V sklopu Otoka v Ljubljani nas je na projekciji filma Prek morja obiskala režiserka Loredana Bianconi

Filma, ki sta sicer na ogled samo v Kinodvoru, Medved Bamsi in čarovničina hči ter April in nenavadni svet, sta bila 24. maja 2017 predvajana v vseh sobah Pediatrične klinike UKC Ljubljana. Otroke je obiskal Kuža Pazi in jim podaril filmska darila.
Kino smo podarili skupaj s pokroviteljem Kinodvora – Zavarovalnico Triglav in Fivio.
Projekciji dokumentarnega filma Dom, ljubi dom je sledil pogovor s psihologinjo Alenko Kobolt, socialnim pedagogom in vzgojiteljem v stanovanjski skupini Petrom Steničnikom in režiserko filma Majo Prettner

Na premieri filma Služkinja, korejskega mojstra Park Chan-wook-a, je bila z nami tudi Zavrovalnica Triglav, pokrovitelj Kinodvora.