Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odprto še 4 ure, tel: 01 239 22 17).
27. april – 6. maj 2012 - Prvomajske počitniceFrikadeleTeden nordijskega filma za otroke in mlade Predfilm Mesne kroglice

Zmagali bomo Drømmen

Niels Arden Oplev / Danska / 2006 / 109 min / podnapisi, danščina / 10+

termina: 27. 4. ob 17:00 in 28. 4. ob 11:00

režija Niels Arden Oplev, scenarij Steen Bille, Niels Arden Oplev, glasba Jacob Groth, fotografija Lars Vestergaard, igrajo Bent Mejding, Anders W. Berthelsen, Jens Jørn Spottag, Anne-Grethe Bjarup Riis, Peter Hesse Overgaard, Sarah Juel Werner, Janus Dissing Rathke

Projekciji filma Zmagali bomo je omogočilo Veleposlaništvo Kraljevine Danske.

festivali, nagrade kristalni medved - Berlinaleglavna nagrada - Cinekid International Film Festival for Children and Youth Amsterdamnagrada občinstva - Zlín International Film Festival for Children and Youthnagrada otroške žirije - Chicago International Children's Film Festival

IMDb

Frikadeller٭ (Danska)

Film, ki je požel glavne nagrade na vseh pomembnejših mladinskih festivalih (Berlinale, Cinekid, Zlín, Chicago International Children’s Film Festival), in ki so ga mnogi označili za najboljši film za otroke in mlade v zadnjih desetletjih!

zgodba
Film pripoveduje zgodbo o trinajstletnem dečku Fritsu, ki ga navdihnejo besede in sanje dr. Martina Luthra Kinga o boljšem življenju zatiranih ljudi. Frits živi v vaškem okolju na Danskem, piše se leto 1969. Obiskuje šolo, kjer vlada trda roka tradicionalističnega ravnatelja, ki nima težav z nasiljem nad otroki. Ko nekega dne pretirano kaznuje Fritsa, se mu ta zoperstavi in začne se pravi boj proti nesmiselnim avtoritetam, v katerem odigrajo pomembno vlogo tudi Fritseva družina in novi učitelj. Zgodba temelji na resničnih dogodkih.

kritike
»To je družinski film za starejše otroke. Izjemno čustven, toda osvobojen sentimentalizma.«
– Amber Wilkinson, Eye for Film

٭ Ime za mesne kroglice ali frikadele, ki so tradicionalna hrana v nordijskih državah. Pripravljajo jih na zelo različne načine: z omakami, papriko, gorčico. Kakšne pa so tvoje najljubše frikadele? Nekaj različnih lahko poskusiš na otvoritvi Frikadel 27. aprila po projekciji filma Zmagali bomo!

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Kinobalon / Bobri

Deček in svet O Menino e o Mundo

Alê Abreu

sobota, 20. 01. 2018 / 17:00 / Dvorana

Igriva animirana koreografija barv in kompozicije ter likovno najbogatejši kalejdoskop sveta v animiranem filmu doslej. 

Človek delfin Dolphin Man

Lefteris Charitos

sobota, 20. 01. 2018 / 18:00 / Mala dvorana

Dokumentarec o življenju in zapuščini Jacquesa Mayola, pionirja prostega potapljanja, ki je navdihnil kultni film Velika modrina.

Obupana Aus dem Nichts

Fatih Akin

sobota, 20. 01. 2018 / 18:45 / Dvorana

Pretresljiva in napeta psihološka drama, ki jo je Fatih Akin posnel kot odgovor na neonacistične napade v Nemčiji. Izjemna Diane Kruger je za glavno vlogo prejela nagrado za najboljšo igralko v Cannesu.