Danes je blagajna odprta od 16:00 do 21:00 (odpre se čez 6 ur).

Projekcije filma

torek, 20. 03. 2018 / 17:45 / Dvorana

Festival dokumentarnega filma

Zahodno od reke Jordan West of the Jordan River

Amos Gitai / Francija, Izrael / 2017 / 84 min / angleščina, arabščina, hebrejščina

Projekcije filma

torek, 20. 03. 2018 / 17:45 / Dvorana

Festival dokumentarnega filma

Amos Gitai se je po več kot tridesetih letih s kamero vrnil na Zahodni breg, kjer je leta 1982 že posnel kontroverzni dokumentarec Field Diary. Vmes se je podoba Izraela in zasedenih območij korenito spremenila, avtorja pa danes – po umoru Jicaka Rabina leta 1995 in po smrti Jaserja Arafata – zanima predvsem to, ali so se Palestinci in Izraelci še sposobni spraviti in živeti v miru.

Amos Gitai se je po več kot tridesetih letih s kamero vrnil na Zahodni breg, kjer je leta 1982 že posnel kontroverzni dokumentarec Field Diary. Vmes se je podoba Izraela in zasedenih območij korenito spremenila, avtorja pa danes – po umoru Jicaka Rabina leta 1995 in po smrti Jaserja Arafata – zanima predvsem to, ali so se Palestinci in Izraelci še sposobni spraviti in živeti v miru. Rezultati njegove “raziskave” so presenetljivo optimistični, tudi zato ker se pogovarja z lokalnimi prebivalci z obeh strani, ki trdijo, da politikom in skrajnežem na obeh straneh mir ni v interesu. Bolj skeptični so seveda politični analitiki in liberalni lokalni novinarji.

»Film je dnevnik, film ceste. Umor Rabina je uničil vsakršno možnost za neko civilizacijo – vse je bilo razpršeno – zato se sedaj oziramo za drobci. Vsak projekt, vključno z razstavo in knjigo, predstavlja pogled na posledice tega atentata skozi drugačen medij.«
– Amos Gitai

 

Amos Gitai se je po več kot tridesetih letih s kamero vrnil na Zahodni breg, kjer je leta 1982 že posnel kontroverzni dokumentarec Field Diary. Vmes se je podoba Izraela in zasedenih območij korenito spremenila, avtorja pa danes – po umoru Jicaka Rabina leta 1995 in po smrti Jaserja Arafata – zanima predvsem to, ali so se Palestinci in Izraelci še sposobni spraviti in živeti v miru. Rezultati njegove »raziskave« so presenetljivo optimistični, tudi zato ker se pogovarja z lokalnimi prebivalci z obeh strani, ki trdijo, da politikom in skrajnežem na obeh straneh mir ni v interesu. Bolj skeptični so seveda politični analitiki in liberalni lokalni novinarji.

 

»Film je dnevnik, film ceste. Umor Rabina je uničil vsakršno možnost za neko civilizacijo – vse je bilo razpršeno – zato se sedaj oziramo za drobci. Vsak projekt, vključno z razstavo in knjigo, predstavlja pogled na posledice tega atentata skozi drugačen medij.« (Amos Gitai)

 

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Debatni krožek Atelier de conversation

Bernhard Braunstein

ponedeljek, 19. 03. 2018 / 17:00 / Dvorana

“Debatni krožek” poteka v javni knjižnici znamenitega pariškega kulturnega centra Georgesa Pompidouja. Knjižnica je edinstvena, v njej ni pristopnin ali članskih izkaznic, identiteta ljudi ni pomembna. Tam se vsak teden srečujejo ljudje vseh narodnosti, ras in veroizpovedi, s ciljem, da bi se naučili francoščine.

Žarek v srcu Un beau soleil intérieur

Claire Denis

ponedeljek, 19. 03. 2018 / 19:00 / Dvorana

Čuten, duhovit in pretanjen film francoske režiserke Claire Denis, navdahnjen s knjigo Fragmenti ljubezenskega diskurza Rolanda Barthesa, nas popelje skozi prizore iz življenja ženske, ki neutrudno išče ljubezen … končno pravo ljubezen.

Zadnji ledeni lovci Zadnji ledeni lovci

Jure Breceljnik, Rožle Bregar

ponedeljek, 19. 03. 2018 / 19:30 / Mala dvorana

Celovečerni dokumentarni film pripoveduje zgodbo o kulturi inuitskih lovcev vzhodne Grenlandije, ki ji danes, po skoraj 4000 letih obstoja v neusmiljenem naravnem okolju, grozi izginotje.