Danes je blagajna odprta od 10:15 do 21:00 (za danes zaprto).
Animateka 2017

Z ljubeznijo, Vincent: Van Goghova skrivnost Loving Vincent

Dorota Kobiela, Hugh Welchman / Velika Britanija / Poljska / 2017 / 94 min / angleščina /

Projekcije filma

četrtek, 21. 12. 2017 / 17:00 / Dvorana
Prvi v celoti v olju naslikan celovečerni film. Izjemno življenjsko zgodbo Vincenta van Gogha prenese na platno z oživljanjem njegovih platen.

režija Dorota Kobiela, Hugh Welchman, scenarij Dorota Kobiela, Hugh Welchman, Jacek Dehnel, fotografija Tristan Oliver, Lukasz Zal, izvirna glasba Clint Mansell, montaža Justyna Wierszynska, Dorota Kobiela, glasovi Douglas Booth, Robert Gulaczyk, Eleanor Tomlinson, Jerome Flynn, Saoirse Ronan, Chris O’Dowd, John Sessions, Aidan Turner, Helen McCrory, izvršni producenti David Parfitt, Laurie Ubben, Charlotte Ubben, producenti Hugh Welchman, Sean Bobbitt, Ivan Mactaggart, produkcija BreakThru Films, koprodukcija Trademark Films, s podporo The Polish Film Institute, Doha Film Institute, MEDIA, Unibail-Rodamco, Royal Talens, distribucija 2i Film

IMDb

Francija, poletje 1891. Pegasti in brezciljni mladenič Armand Roulin od očeta, poštarja Josepha Roulina, prejme pismo z napotkom, naj ga lastnoročno dostavi v Pariz. Odnesel naj bi ga bratu očetovega prijatelja Vincenta van Gogha, ki naj bi bil ravno naredil samomor. Armand nad nalogo ni preveč navdušen: očetovo znanstvo z Vincentom, tujim slikarjem, ki si je odrezal uho in so ga zaprli v lokalno umobolnico, ga spravlja v zadrego.

Tvoj Vincent je prvi v celoti v olju naslikan celovečerni film. Izjemno življenjsko zgodbo Vincenta van Gogha prenese na platno z oživljanjem njegovih platen. Vsaka od 65.000 sličic filma je oljna slika. Ročno jih je naslikalo 125 profesionalnih slikarjev, ki so se produkciji filma v studiih na Poljskem in v Grčiji pridružili z vsega sveta. Enako izjemna kot Vincentove genialne umetnine pa sta bila tudi njegovo strastno, nesrečno življenje in skrivnostna smrt.

iz prve roke
Upodabljanje pristnih človeških občutij na človeškem obrazu je bilo v animaciji vselej izziv, zato v večini najboljših animiranih filmov nastopajo nečloveški liki ali pa zelo poenostavljeni človeški liki v stripovskem slogu. Praktični razlog pa je tudi ta, da s snemanjem igre živih igralcev v nekaj dneh dobite rezultat, za katerega bi se v animaciji trudili več mesecev. Do predstavitvenega napovednika nismo bili prepričani, ali bo naša tehnika delovala. Šele ko smo videli rezultate prvega grobega, nizkoproračunskega poskusa, sem vedel, da smo na pravi poti.
– Hugh Welchman

Projekcije filma

četrtek, 21. 12. 2017 / 17:00 / Dvorana

Nedeljska projekcija Z ljubeznijo, Vincent: Van Goghova skrivnost razprodana!

Zaradi velikega povpraševanja smo film ponovno umestili na spored v četrtek, 21. decembra ob 17. uri. Vstopnice so že na voljo!

Vstopnice za otvoritev Animateke so že pošle!

Otvoritveni film Z ljubeznijo, Vincent: Van Goghova skrivnost si lahko ogledate še v nedeljo, 10. 12. ob 19. uri.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dodatna projekcija

Ivan Ivan

Janez Burger

ponedeljek, 11. 12. 2017 / 18:00 / Dvorana

Ivan je napeta psihološka drama o sprejemanju napačnih odločitev. Zgodba o ženski, ki najde svojo identiteto v svetu, narejenem po meri moških. Veliki zmagovalec letošnjega Festivala slovenskega filma.

Človek delfin Dolphin Man

Lefteris Charitos

ponedeljek, 11. 12. 2017 / 19:00 / Mala dvorana

Dokumentarec o življenju in zapuščini Jacquesa Mayola, pionirja prostega potapljanja, ki je navdihnil kultni film Velika modrina.

Premiera

Kabinet čudes Wonderstruck

Todd Haynes

ponedeljek, 11. 12. 2017 / 20:00 / Dvorana

Film Todda Haynesa (Daleč od nebes, Carol) je skrivnostna sestavljanka o dveh otrocih, ki odraščata pol stoletja narazen, a ju povezuje ista usoda. Po knjigi Briana Selznicka.