Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odpre se čez 5 ur).

Sladke sanje Fai bei sogni

Marco Bellocchio / Italija / Francija / 2016 / 131 min / italijanščina, francoščina

Zgodba o fantovem soočanju z materino smrtjo v interpretaciji legendarnega italijanskega režiserja Marca Bellocchija, posneta po knjižni uspešnici Massima Gramellinija. 

režija Marco Bellocchio, scenarij Valia Santella, Edoardo Albinati, Marco Bellocchio, Massimo Gramellini (roman), fotografija Daniele Ciprì, glasba Carlo Crivelli, montaža Francesca Calvelli, igrajo Bérénice Bejo (Elisa), Valerio Mastandrea (Massimo), Guido Caprino (Massimov oč), Nicolò Cabras (Massimo kot otrok), Dario Dal Pero (Massimo kot najstnik/Massimo as a teenager), Barbara Ronchi (Massimova mati), Emmanuelle Devos (Enricova mati), Fausto Russo Alesi (Simone)

festivali, nagrade Cannes 2016 – Štirinajst dni režiserjev, Karlovi Vari 2016, Toronto 2016, Busan 2016, Chicago 2016

IMDb

Zgodba o fantovem soočanju z materino smrtjo v interpretaciji legendarnega italijanskega režiserja Marca Bellocchija, posneta po knjižni uspešnici Massima Gramellinija. 

Torino leta 1969. Idilično otroštvo devetletnega Massima pretrese skrivnostna smrt njegove matere. Fant nikakor ne sprejme njene smrti, pa čeprav mu duhovnik zatrjuje, da je zdaj v nebesih. Več let pozneje, v devetdesetih, je Massimo uveljavljen novinar. Po reportažah iz vojnega Sarajeva začne dobivati napade panike. Ko se odloči, da bo prodal stanovanje svojih staršev, se mora znova soočiti s travmatično preteklostjo. Sočutna zdravnica Elisa bi trpečemu Massimu morda utegnila pomagati, da bi končno odprl svojo dušo in zacelil rane iz otroštva.

“Film Sladke sanje se naslanja na roman Fai Bei Sogni Massima Gramellinija, ki je bil eden največjih italijanskih založniških uspehov v zadnjem času (in to zelo zasluženo zaradi pripovednih odtenkov in čustev, ki jih podaja). Vendar se za filmsko priredbo nisem odločil samo zaradi prodajnega uspeha. Prepričale so me teme, dramatični dogodki … materina smrt. Izguba matere v otroštvu. Bolečina devetletnega Massima zaradi izgube ljubljene matere – ljubezen, ki je dvojno občutena, ker deček čuti, da je vzajemna, absolutna in ekskluzivna.” (Marco Bellocchio)

Marco Bellocchio
Rojen leta 1939 v Piacenzi, Italija. Filmsko režijo je študiral v Rimu in Londonu. V šestdesetih je začel kot ustvarjalec dokumentarnih in kratkih filmov. Že njegov prvi celovečerec Pesti v žepu mu je prinesel priznanje mednarodne filmske skupnosti. Je dobitnik vrste uglednih nagrad in eden najplodnejših filmskih ustvarjalcev svoje generacije, saj se je podpisal pod več kot dvajset različnih filmskih naslovov.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Maček Muri Maček Muri

Boris Dolenc, Jernej Žmitek

sobota, 20. 01. 2018 / 10:00 / Dvorana

Zgodbe iz knjige o mačku Muriju, muci Maci in ostalih prebivalcih Mačjega mesta ponovno oživijo v domišljijskem animiranem svetu.

Martin Krpan Martin Krpan

Nejc Saje

sobota, 20. 01. 2018 / 11:15 / Dvorana

Zgodba o svobodi izbire in edinem slovenskem superjunaku.

Ljubezen na prvo bolezen The Big Sick

Michael Showalter

sobota, 20. 01. 2018 / 14:30 / Dvorana

Film, v katerem priljubljeni stand-up komik Kumail Nanjiani odigra epizodo iz lastnega življenja, je očaral občinstvo in kritike na festivalih v Sundanceu in Locarnu.