Danes je blagajna odprta od 14:45 do 20:30 (za danes zaprto).

Ravs v zaporniškem krilu Brawl in Cell Block 99

S. Craig Zahler / ZDA / 2017 / 132 min / angleščina

Bojna sekira je udarila kot strela z jasnega in bila je sijajna, toda mojster Zahler je tokrat do konca pohodil plin. Ravs v zaporniškem krilu je pristna vrnitev k ultranasilnemu šundu in grindhousu 70. let. Z eno besedo: epsko.

režija S. Craig Zahler, scenarij S. Craig Zahler, fotografija Benji Bakshi, montaža Greg D'Auria, glasba Jeff Herriott, S. Craig Zahler, igrajo Vince Vaughn, Jennifer Carpenter, Don Johnson, Udo Kier, Marc Blucas, Tom Guiry, produkcija Jack Heller, Dallas Sonnier, festivalska sekcija Sodobni

IMDb

Fotografije

Ko se bivši boksar Bradley Thomas (Vince Vaughn) kot vsako jutro zglasi na delu v mehanični delavnici, izve, da je izgubil službo. Po sili razmer postane kurir mamilaške združbe in po spodleteli kupčiji se kmalu znajde v zaporu. Pod budnim očesom sadističnega upravnika (Don Johnson) mora zdaj izpeljati samomorilsko misijo, da bi ohranil pri življenju svojo družino.

Bojna sekira je udarila kot strela z jasnega in bila je sijajna, toda mojster Zahler je tokrat do konca pohodil plin. Ravs v zaporniškem krilu je pristna vrnitev k ultranasilnemu šundu in grindhousu 70. let. Z eno besedo: epsko. Z nekaj več besedami: Udo Kier! Don Johnson! Pa besneči bik Vince Vaughn, ki z golimi pestmi premlati svoj avto? Ja, prosim! Še!

»Eden redkih filmov, ki resnično utripa v grindhouse duhu 70. let. To pa zato, ker vse, kar počne, misli resno. Hudičevo iskrena filmska eksploatacija.«
– Owen Gleiberman, Variety

»Če se zdi, da je Vince Vaughn z nedavno vlogo v Pravem detektivu (True Detective) v mračno in mučno fazo svoje igralske kariere komaj namočil palec, je sodeč po temle zaporniškem trilerju zdaj pripravljen svoj bombastično blazni alter ego spustiti z vajeti. /…/ Vsak, ki je videl Zahlerjev peklensko krvav vestern Bojna sekira (Bone Tomahawk), dobro ve, da tip obvlada B-film. In vse kaže, da nam tako režiser kot igralec tokrat ne bosta prizanesla z ničemer.«
– David Fear, Rolling Stone

»Vince Vaughn je besneči ognjenik uničenja.«
– Xan Brooks, The Guardian

»Ravs v zaporniškem krilu je prava polnočna poslastica.«
– John Bleasdale, CineVue

»Najbolj impresiven režiser vse od Quentina Tarantina.«
The Hollywood News

Feature Your Creature Afterparty!

Poživalite se z nami na petkovem večernem balu in prebudite svojo spečo pošast. Naj bo Manimal ali She-beast, vremenska ujma, flora ali favna, živalski vzorec, rastlinski dodatek ali čisto prava maska … Interpretacijo prepuščamo vaši domišljiji. Ker boste večerni projekciji festivala gledali skozi 3D očala, le preudarno izberite svojo opravo. Po koncu 3D dvojčka Pošast iz črne lagune + Mojster meča se obeta tekmovanje! Dress code: Ko narava podivja!

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Moški ne jočejo Muškarci ne plaču

Alen Drljević

četrtek, 26. 04. 2018 / 16:45 / Dvorana

Film bosanskega režiserja, navdahnjen z resničnimi dogodki in posnet z vrhunskimi igralci z vseh koncev nekdanje države, je zgodba o tem, da moramo najprej oprostiti sebi, šele potem bomo lahko oprostili tudi drugim.

Vztrajanje Perseverance

Miha Knific

četrtek, 26. 04. 2018 / 18:45 / Dvorana

Poetično potovanje po kolektivnem spominu človeštva išče odgovore na vprašanja, kdo smo, od kod prihajamo in kam gremo. Dobitnik nagrad vesna za najbolj izviren avtorski prispevek, najboljšo stransko žensko in stransko moško vlogo.

Zadnji ledeni lovci Zadnji ledeni lovci

Jure Breceljnik, Rožle Bregar

četrtek, 26. 04. 2018 / 20:15 / Mala dvorana

Celovečerni dokumentarni film pripoveduje zgodbo o kulturi inuitskih lovcev vzhodne Grenlandije, ki ji danes, po skoraj 4000 letih obstoja v neusmiljenem naravnem okolju, grozi izginotje.