Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odprto še 4 ure, tel: 01 239 22 17).
27. april – 6. maj 2012 - Prvomajske počitniceFrikadeleTeden nordijskega filma za otroke in mlade Predfilm Mesne kroglice

Raper Risto Risto Räppääjä

Mari Rantasila / Finska / 2008 / 78 min / podnapisi, finščina / 7+

termina: 29. 4. ob 15:00 in 1. 5. ob 10:00

režija Mari Rantasila, scenarij Sinikka Nopola, Tiina Nopola, igrajo Niilo Sipilä, Annu Valonen, Martti Suosalo, Mimmi Lounela, glasba Iiro Rantala, fotografija Timo Heinänen    , montaža Tuuli Kuittinen, , Projekcijo je omogočilo Veleposlaništvo Republike Finske.

IMDb Uradna stran

Lihapyöryköitä٭ (Finska)

zgodba
Risto je desetletni deček, ki obožuje igranje bobnov. Živi s teto Sereno, ki sanja o sosedu Lennartu. V njun blok se preseli tudi deklica Nelly in Risto je grozno sramežljiv pri navezovanju stika. Jasno, ko pa je teta Serena napisala ljubezensko pismo Lenartu, pristalo pa je v Nellyjinih rokah, v zmotnem prepričanju, da ga je napisal Risto! Zmešnjava se odkrije in otroka sčasoma vendarle postaneta prava prijatelja. Nekega dne si Serena zlomi nogo, na pomoč jima pri hišnih delih priskoči njena sestrična Fani, ki nima potrpljenja z bobnanjem in sploh s kakršnokoli glasnostjo … in tu se naša dogodivščina šele zares prične!

٭Ime za mesne kroglice ali frikadele, ki so tradicionalna hrana v nordijskih državah. Pripravljajo jih na zelo različne načine: z omakami, papriko, gorčico. Kakšne pa so tvoje najljubše frikadele? Nekaj različnih lahko poskusiš na otvoritvi Frikadel 27. aprila po projekciji filma Zmagali bomo!

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Kinobalon / Bobri

Deček in svet O Menino e o Mundo

Alê Abreu

sobota, 20. 01. 2018 / 17:00 / Dvorana

Igriva animirana koreografija barv in kompozicije ter likovno najbogatejši kalejdoskop sveta v animiranem filmu doslej. 

Človek delfin Dolphin Man

Lefteris Charitos

sobota, 20. 01. 2018 / 18:00 / Mala dvorana

Dokumentarec o življenju in zapuščini Jacquesa Mayola, pionirja prostega potapljanja, ki je navdihnil kultni film Velika modrina.

Obupana Aus dem Nichts

Fatih Akin

sobota, 20. 01. 2018 / 18:45 / Dvorana

Pretresljiva in napeta psihološka drama, ki jo je Fatih Akin posnel kot odgovor na neonacistične napade v Nemčiji. Izjemna Diane Kruger je za glavno vlogo prejela nagrado za najboljšo igralko v Cannesu.