Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odpre se čez 5 ur).

Ognjišče Hjartasteinn

Guðmundur Arnar Guðmundsson / Islandija / Danska / 2016 / 129 min / islandščina

Odraščanje dveh dečkov, ki v majhni podeželski skupnosti okusita prvo zaljubljenost, je, tako kot islandska pokrajina, polno kontrastov.

režija Guðmundur Arnar Guðmundsson, scenarij Guðmundur Arnar Guðmundsson, fotografija Sturla Brandth Grøvlen, glasba Kristian Eidnes Andersen, montaža Janus Billeskov Jansen, Anne Østerud, igrajo Baldur Einarsson (Thor), Blær Hinriksson (Kristján), Diljá Valsdóttir (Beta), Katla Njálsdóttir (Hanna), Jónína Þórdís Karlsdóttir (Rakel), Rán Ragnarsdóttir (Hafdís),Nína Dögg Filippusdóttir (Hulda), Sveinn Ólafur Gunnarsson (Sigurðu)

 

festivali, nagrade Toronto 2016, Benetke/Venice 2016 (najboljši gejevski film/Queer Lion), Chicago 2016, (najboljši gejevski film/Q Hugo Award), Solun/Thessaloniki 2016 (posebna nagrada žirije/Special Jury Award), Dallas 2017 (posebna nagrada žirije/Special Jury Prize)

IMDb

Odraščanje dveh dečkov, ki v majhni podeželski skupnosti okusita prvo zaljubljenost, je, tako kot islandska pokrajina, polno kontrastov.

Thor in Christian sta nerazdružljiva prijatelja, ki odraščata v ne najbolj idealnih razmerah. Thor je pogosto tarča posmeha starejše sestre, mama pa ne skriva, da se je zaradi otrok morala marsičemu odreči. Nad Christianom se pogosto znaša njegov oče alkoholik. Nekega poletja je njuno prijateljstvo, zaznamovano s prebujajočo se spolnostjo in novo odkritimi romantičnimi čustvi do deklet, postavljeno na veliko preizkušnjo …

»Pokrajina, polna kontrastov, kjer je dnevna svetloba poleti najdaljša in pozimi najkrajša; kraj, kjer mladina spozna živali in pogosto ugotovi, kako sta tako narava kot človek lahko osupljivo lepa in neverjetno kruta obenem. Kot otrok in najstnik sem si želel, da bi odraslim lahko prikazal, kakšen je v resnici svet. Danes si kot filmski ustvarjalec prizadevam to storiti – upodobiti mlade verodostojno, saj to obdobje zelo jasno, lepo in včasih ostro zrcali naše življenje.« (Guðmundur Arnar Guðmundsson)

Guðmundur Arnar Guðmundsson
Rojen leta 1982 v Reykjaviku. Po diplomi na Islandski umetnostni akademiji se je preselil na Dansko in začel študirati scenaristiko. Njegovi kratki filmi so bili prikazani na številnih mednarodnih festivalih in si prislužili več kot petdeset nagrad. Njegov režijski celovečerni prvenec Ognjišče je dobitnik devetih islandskih filmskih nagrad edda.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Maček Muri Maček Muri

Boris Dolenc, Jernej Žmitek

sobota, 20. 01. 2018 / 10:00 / Dvorana

Zgodbe iz knjige o mačku Muriju, muci Maci in ostalih prebivalcih Mačjega mesta ponovno oživijo v domišljijskem animiranem svetu.

Martin Krpan Martin Krpan

Nejc Saje

sobota, 20. 01. 2018 / 11:15 / Dvorana

Zgodba o svobodi izbire in edinem slovenskem superjunaku.

Ljubezen na prvo bolezen The Big Sick

Michael Showalter

sobota, 20. 01. 2018 / 14:30 / Dvorana

Film, v katerem priljubljeni stand-up komik Kumail Nanjiani odigra epizodo iz lastnega življenja, je očaral občinstvo in kritike na festivalih v Sundanceu in Locarnu.