Danes je blagajna odprta od 15:00 do 20:00 (odpre se čez 2 uri).

Projekcije filma

nedelja, 21. 01. 2018 / 11:15 / Mala dvorana

Varstvo

nedelja, 28. 01. 2018 / 11:15 / Mala dvorana

Varstvo

V Kinobalonu od 10. januarja 2015.

Gašper in Petra na zimskih počitnicah Karsten og Petra på vinterferie

Arne Lindtner Næss / Norveška / 2014 / 73 min / pripovedovanje v slovenščini / 4+

Projekcije filma

nedelja, 21. 01. 2018 / 11:15 / Mala dvorana

Varstvo

nedelja, 28. 01. 2018 / 11:15 / Mala dvorana

Varstvo

Zgodba o prijateljstvu med petletnikoma, v kateri nastopajo tudi plišaste igrače. Film bo v slovenščini pripovedovala Katja Preša.

režija Arne Lindtner Naess , scenarij Alexander Eik , fotografija Dániel Garas, glasba Lars Kilevold, montaža Leif Axel Kjeldsen, igrajo Nora Amundsen (Petra), Elias Sovold-Simonsen (Gašper), Janne Formoe (Maria), Ivar Norve (Morfar), Hilde Lyran (Hilde), Markus Tonseth (Harald), glas pripovedovalke v slovenščino Katja Preša, producenta Silje Hopland Eik, Tanya Badendyck, produkcija Cinenord Kidstory AS, distribucija Fivia

festivali, nagrade TIFF Kids Toronto 2014, Pulj/Pula 2014

IMDb

DVD filma je na voljo v naši Knjigarnici.

Zgodba o prijateljstvu med petletnikoma, v kateri nastopajo tudi plišaste igrače. Gašper in Petra se tokrat odpravita na zimske počitnice k Petrinemu dedku, kjer čez dan veselo smučata, zvečer pa odideta spat v čisto pravi ledeni iglu!

zgodba
Druga zgodba malih junakov Gašperja in Petre, ki sta tokrat na zimskih počitnicah. Nekaj posebnega so, saj jima odrasli zgradijo čisto pravi ledeni iglu, v katerem lahko tudi spita! Veliko se igrata na snegu in uživata kot že dolgo ne – vse dokler se ne pojavi Peter. Zares je dober v smučanju in Petri se zdi, da je dobila novega prijatelja. Gašper ni tako spreten, zato izgublja Petrino pozornost, pa še mami in oči se kregata. Gašper je v vedno večji stiski. Kaj bo storil naš veliki mali junak, da bo Petra spet njegova prijateljica in da se mami in oči ne bi razšla? Igrano-animirani film je narejen z izjemnim občutkom za najmlajše gledalce. Čeprav je film daljši, kot so jih vajeni, bodo zgodbi zlahka sledili.

iz prve roke
»Skušal sem ohraniti sorodno ozračje, kot ga imajo knjige o Gašperju in Petri. Vendar sem moral obdržati ravno pravo mero dramatičnosti.«
– Arne Lindtner Naess, režiser

o avtorju
Rojen leta 1944. Po poklicu je igralec. Odigral je številne vloge v filmskih in televizijskih produkcijah ter skoraj vseh norveških gledališčih. Od leta 1985 deluje tudi kot pisec, režiser ter producent gledaliških, filmskih in televizijskih del; danes velja za veterana norveškega družinskega in otroškega filma.

filmografija (izbor)
2000 Vazelina hjulkalender (TV-serija)
2003 Olsenbanden jr. gar under vann
2004 Det gode selskap (TV-serija)
2005 Venner for livet
2006 Olsenbanden jr. pa Cirkus
2007 Olsenbanden Jr. Solvgruvens hemmelighet
2008 SOS Svartskjaer
2010 Olsenbanden Jr. og Mestertyvens skatt
2011 Blafjell 2 – Jakten pa det magiske horn
2013 Karsten og Petra blir bestevenner (Gašper in Petra – najboljša prijatelja)
2014 Karsten og Petra pa vinterferie (Gašper in Petra na zimskih počitnicah)

Dodatna gradiva

avtorica Martina Peštaj


Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Družina Družina

Rok Biček

torek, 16. 01. 2018 / 16:00 / Dvorana

Rok Biček (Razredni sovražnik) je deset let beležil življenje mladeniča, ki je odraščal v zelo neobičajni družini. Film je prejel glavno nagrado na Tednu kritike v Locarnu in vesno za najboljši celovečerec v Portorožu.

Dodatna projekcija

Kvadrat The Square

Ruben Östlund

torek, 16. 01. 2018 / 19:30 / Dvorana

Provokativna satira švedskega režiserja Rubena Östlunda (Višja sila) preiskuje stanje zaupanja v družbi, ki jo zaznamujeta naraščajoči individualizem in razkroj družbene empatije. Zlata palma v Cannesu in nagrade Evropske filmske akademije za najboljši film, komedijo, režijo, scenarij, igralca in scenografijo.

Človek delfin Dolphin Man

Lefteris Charitos

torek, 16. 01. 2018 / 20:00 / Mala dvorana

Dokumentarec o življenju in zapuščini Jacquesa Mayola, pionirja prostega potapljanja, ki je navdihnil kultni film Velika modrina.