Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odpre se čez 5 ur).

Divja miška Wilde Maus

Josef Hader / Avstrija / 2017 / 103 min / italijanščina, angleščina, nemščina

Zabavno ekscentrična in z ironičnim humorjem dodobra začinjena zgodba o moškem poznih srednjih let, ki ostane brez službe ter se začne izgubljati v svetu lastnih laži in osebnega maščevanja.

režija Josef Hader, scenarij Josef Hader, fotografija Xiaosu Han, Andreas Thalhammer, montaža Ulrike Kofler, Monika Willi, Christoph Brunner, igrajo Josef Hader (Georg), Pia Hierzegger (Johanna), Georg Friedrich (Erich), Jörg Hartmann (Waller), Denis Moschitto (Sebastian), Crina Semciuc (Nicoleta), Nora von Waldstätten (urednik Fitz), Maria Hofstätter (tajnica), Thomas Schubert (Max), Murathan Muslu (Mirko)

festivali, nagrade Berlinale 2017

IMDb

Zabavno ekscentrična in z ironičnim humorjem dodobra začinjena zgodba o moškem poznih srednjih let, ki ostane brez službe ter se začne izgubljati v svetu lastnih laži in osebnega maščevanja.

Ko petdesetletni Georg izgubi službo glasbenega kritika pri uglednem dunajskem časopisu, je šokiran in ogorčen. Namesto da bi novico zaupal soprogi, ki mu daje jasno vedeti, da je čas, da si ustvarita družino, se raje odloči za maščevanje prejšnjemu šefu. Otročji vandalistični podvigi dajo nov smisel njegovemu brezciljnemu tavanju po bližnjem zabaviščnem parku, kjer nekega dne naleti na nekdanjega, prav tako brezposelnega sošolca Ericha. Skupaj z njegovim romunskim dekletom se domislijo, da bi lahko na lastne stroške obnovili prastar zabaviščni park z imenom Divja miš, a ideja se kmalu izkaže za vse prej kot dobro in vedno bolj obupani Erich začenja izgubljati nadzor nad svojimi dejanji in življenjem nasploh …

»(…) želel sem govoriti o svojem lastnem družbenem okolju, o miljeju višjega srednjega razreda, ki je politično korekten, uživa biološko hrano, se rekreira … Seveda, dosežejo nas novice z Bližnjega vzhoda, vendar ne vemo, kaj pomenijo, kdo so negativci in kdo junaki, zato nas to nekako ohromi. Menim, da je največja težava v svetu, da si vsakdo izmed nas želi različnih stvari, ki pa so nekompatibilne.« (Josef Hader)

Josef Hader
Rojen leta 1962 v Waldhausnu v Avstriji. Opustil je idejo, da bi postal učitelj zgodovine, in se posvetil komedijantstvu. Kot igralec je debitiral leta 1992 s filmom Cappuccino Melange, nastopil pa je tudi v vlogi detektiva Brennerja v seriji kriminalk, posnetih po romanih Wolfa Haasa. Danes je uveljavljen komedijant, pisec kabaretov, gledaliških iger in scenarijev ter igralec. Divja miška je njegov režijski prvenec.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Maček Muri Maček Muri

Boris Dolenc, Jernej Žmitek

sobota, 20. 01. 2018 / 10:00 / Dvorana

Zgodbe iz knjige o mačku Muriju, muci Maci in ostalih prebivalcih Mačjega mesta ponovno oživijo v domišljijskem animiranem svetu.

Martin Krpan Martin Krpan

Nejc Saje

sobota, 20. 01. 2018 / 11:15 / Dvorana

Zgodba o svobodi izbire in edinem slovenskem superjunaku.

Ljubezen na prvo bolezen The Big Sick

Michael Showalter

sobota, 20. 01. 2018 / 14:30 / Dvorana

Film, v katerem priljubljeni stand-up komik Kumail Nanjiani odigra epizodo iz lastnega življenja, je očaral občinstvo in kritike na festivalih v Sundanceu in Locarnu.