Danes je blagajna odprta od 14:45 do 20:30 (za danes zaprto).

Bahubali: Zaključek Baahubali: The Conclusion

S. S. Rajamouli / Indija / 2017 / 140 min

Močan kot bik, dober kot kruh in večji kot življenje samo. Naš najljubši junak se vrača na platno v vsem svojem blišču, v maratonski dvojni dozi najbolj popolnega spoja telesnosti in poetike, najbolj sublimnega utelešenja filmske zabave. Za okrepčilo bo poskrbljeno. Zato naj se razlega: Baahubaliiii!

režija S. S. Rajamouli, scenarij K. V. Vijayendra Prasad, S. S. Rajamouli, fotografija K. K. Senthil Kumar, montaža Kotagiri Venkateswara Rao, glasba M. M. Keeravani, igrajo Prabhas, Rana Daggubati, Anushka Shetty, Sathyaraj, Ramya Krishnan, Nassar, Tamannaah, produkcija Shobu Yarlagadda, Prasad Devineni (Arka Media Works), festivalska sekcija Sodobni

IMDb

Fotografije

Ko Mahendra Bahubali spozna resnico o svojem pravem poreklu, maščuje umor svojega očeta in zapriseže maščevanje še tiranskemu vladarju kraljestva Mahišmati, lakomnemu in spletkarskemu stricu Balaladevu.

Močan kot bik, dober kot kruh in večji kot življenje samo. Naš najljubši junak se vrača na platno v vsem svojem blišču, v maratonski dvojni dozi najbolj popolnega spoja telesnosti in poetike, najbolj sublimnega utelešenja filmske zabave. Za okrepčilo bo poskrbljeno. Zato naj se razlega: Baahubaliiii!

»Poglejte ga, prvi sijajen poletni film: triurna akcijska pustolovščina o junaškem vladarju, ob katerem Konan Barbar izpade kot mevža. Indijski akcijski/kostumski ep Bahubali 2: Zaključek je vse tisto, kar si želim, pa tako redko dobim od visokoproračunskih fantazijskih spektaklov in filmov o superjunakih. /…/ Akcijske koreografije, ki bi se tako upirala zakonom fizike in logike, še niste videli. Bahubali z macolo razbija mogočne verige, z eno roko odbija smrtne udarce, se odločno in z osupljivo lahkoto zaluča prek grajskih zidov. Na vojnem pohodu je neusmiljen, celo legijo sovražne vojske zdesetka tako, da jo priklene k drevesu, tega pa nastavi ognjenemu blisku. Bahubalijeva mati maha z odrezano glavo. In ali sem že omenil, da v filmu tudi pojejo? /…/ Osvežujoče neironična upodobitev mož, ki spominjajo na polbogove, ter vrednot in družin, za katere se borijo. /…/ To je veličasten in zabaven film. In srčno upam, da jih ima avtor na zalogi še veliko.«
– Simon Abrams, www.rogerebert.com

»Bahujeva skoraj stripovska moč dovoljuje filmu, da se prepusti brezdanji domišljiji: ta hip naš dečko brezskrbno jadra na ognjenih volih, že naslednji trenutek se s pomočjo kokosove palme pretvori v človeško topovsko kroglo. /…/ Ponovno je povsem odsoten vsakršen cinizem: neverjetno je, da sme tak blockbuster z neskončnim spiskom sponzorjev pred špico nato z vso svobodo povedati zgodbo, ki bi jo lahko posneli leta 1917 ali pa 917, če bi imeli dovolj opreme za Bahubalija. Resnično zmagoslavje tega filma je v tem, da Rajamouliju podari vso svobodo za izmišljanje neskončno ekspresivnih načinov filmskega upodabljanja teles v gibanju. Med neštetimi sekvencami, ki razorožijo vsakršen cinizem, je morda najčudovitejša tista, v kateri Bahu sredi bitke uči Devo, kako izstreliti tri puščice hkrati – to je prizor ljubezni do akcije in ljubezni v akciji. Proračun je visok in mišice orjaške, toda nič se ne more primerjati z Bahubalijevim srcem.«
– Mike McCahill, The Guardian

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Moški ne jočejo Muškarci ne plaču

Alen Drljević

četrtek, 26. 04. 2018 / 16:45 / Dvorana

Film bosanskega režiserja, navdahnjen z resničnimi dogodki in posnet z vrhunskimi igralci z vseh koncev nekdanje države, je zgodba o tem, da moramo najprej oprostiti sebi, šele potem bomo lahko oprostili tudi drugim.

Vztrajanje Perseverance

Miha Knific

četrtek, 26. 04. 2018 / 18:45 / Dvorana

Poetično potovanje po kolektivnem spominu človeštva išče odgovore na vprašanja, kdo smo, od kod prihajamo in kam gremo. Dobitnik nagrad vesna za najbolj izviren avtorski prispevek, najboljšo stransko žensko in stransko moško vlogo.

Zadnji ledeni lovci Zadnji ledeni lovci

Jure Breceljnik, Rožle Bregar

četrtek, 26. 04. 2018 / 20:15 / Mala dvorana

Celovečerni dokumentarni film pripoveduje zgodbo o kulturi inuitskih lovcev vzhodne Grenlandije, ki ji danes, po skoraj 4000 letih obstoja v neusmiljenem naravnem okolju, grozi izginotje.