Danes je blagajna odprta od 14:30 do 21:00 (odpre se čez 9 ur).

Projekcije filma

torek, 26. 06. 2018 / 17:00 / Dvorana

Zgodnja ptica: Festival ob petih

Ana, ljubezen moja Ana, mon amour

Cãlin Peter Netzer / Romunija, Francija, Nemčija / 2017 / 125 min / romunščina, ruščina

Projekcije filma

torek, 26. 06. 2018 / 17:00 / Dvorana

Zgodnja ptica: Festival ob petih

Režiser je s svobodno priredbo romana Luminiţa, mon amour ustvaril intrigantno psihološko študijo duševne bolezni in njene ozdravitve, ki sledi vzponom in padcem burnega ljubezenskega razmerja.

igrajo Mircea Postelnicu, Diana Cavallioti, Carmen Tanase, distribucija FIVIA – Vojnik

IMDb

Toma in Ana se spoznata med študijem književnosti. Ana je tesnobna, ima panične napade in težave v družini, vendar ji Toma ves čas stoji ob strani. Čeprav se zdi, da je v njunem razmerju on tisti, ki ima vse pod nadzorom, v resnici zgolj sledi ženski, ki je ne razume. Ko Ana končno premaga svoje strahove in se prilagodi zunanjemu svetu, ostane sam s kopico vprašanj.

Režiser Cãlin Peter Netzer je s svobodno priredbo romana Luminiţa, mon amour ustvaril intrigantno psihološko študijo duševne bolezni in njene ozdravitve, ki sledi vzponom in padcem burnega ljubezenskega razmerja. Srebrni medved v Berlinu.

»Ana, ljubezen moja je zgodba o moškem, ki si prizadeva odkriti, kako je nevideno, neizgovorjeno in celo nemišljeno oblikovalo njegovo življenje. /…/ Film se ne ukvarja z erozijo Tominega razmerja z Ano, ampak bolj z dejansko nezmožnostjo normalnega ustvarjanja odnosa. Ljubimca se obnašata kot vezne posode v fiziki; drug v drugega se zlivata s svojimi neizpolnjenimi potrebami. Ujeta sta v to, kar psihoanaliza imenuje transfer: preusmeritev lastnih občutkov in želja proti novemu objektu. Resnica vedno najde način, kako preživeti svoje zanikanje.«
– Cãlin Peter Netzer

»Nedvomen tour de force, tudi zaradi igralcev, ki v resnici igrata več vlog – ali vsaj več vidikov dveh ljubimcev – in se v filmu, ki je psihološko prav tako razgaljajoč kot spolno, predrzno otreseta zavor.«
– Jonathan Romney, Screen International

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Princ Ki-Ki-Do, junaški piščanček Princ Ki-Ki-Do, junaški piščanček

Grega Mastnak

petek, 27. 04. 2018 / 15:30 / Dvorana

Gozd je v težavah! Brez panike, rešuje ga Princ Ki-Ki-Do.

Zemlja: Nepozaben dan Earth: One Amazing Day

Richard Dale, Lixin Fan, Peter Webber

petek, 27. 04. 2018 / 16:30 / Dvorana

Osupljivo potovanje, ki razkriva veličastno moč sveta narave.

V Ciambri A Ciambra

Jonas Carpignano

petek, 27. 04. 2018 / 18:30 / Dvorana

Film, postavljen na italijanski jug in posnet s člani romske družine, pripoveduje avtentično zgodbo o fantu, za katerega zgodnji vstop v svet odraslih ni zgolj stvar preživetja. Producent filma je Martin Scorsese.